Departamentul de Stat al SUA, încă o BILĂ NEAGRĂ pentru România. Unde loveşte RAPORTUL

21 Aprilie 2018
Departamentul de Stat al SUA, încă o BILĂ NEAGRĂ pentru România. Unde loveşte RAPORTUL
Departamentul de Stat al SUA, încă o BILĂ NEAGRĂ pentru România. Unde loveşte RAPORTUL
Departamentul de Stat al SUA, încă o BILĂ NEAGRĂ pentru România. Unde loveşte RAPORTUL Departamentul de Stat al SUA: CORUPŢIA rămâne o practică răspândită printre oficialii din România

Departamentul de Stat al SUA a publicat Raportul privind situatia respectarii drepturilor omului in 2017 si Romania este dur criticata pentru nivelul coruptiei la nivel guvernamental.

"Coruptia ramane o practica raspandita in randul oficialilor, in ciuda numeroaselor dosare de renume. Au existat multe informari despre coruptia la nivel guvernamental in timpul anului 2017. Coruptia ramane o problema, potrivit indicatorilor Bancii Mondiale. Mita este in continuare un fenomen raspandit in sectorul public. Legile nu au fost mereu implementate eficient si oficiali, dar si judecatori uneori sunt implicati in practici corupte. Imunitatea actualilor si fostilor membri ai guvernelor care sunt si parlamentari a blocat unele anchete", sunt cateva concluzii ale raportului Departamentului de Stat american, noteaza ziare.com.

Printre probleme identificate in ceea ce-i priveste pe oficiali se numara situatiile de conflict de interese, lipsa de valori etice in indeplinirea atributiilor si lipsa de integritate. E amintita si coruptia din sistemul public de sanatate, iar raportul noteaza ca Guvernul nu a luat masuri care sa limiteze acest flagel.Este laudata, insa, activitatea DNA.

"DNA a continuat sa ancheteze numeroase cazuri de coruptie in care erau implicati politicieni, functionari publici sau membri ai sistemului juridic", mai remarca raportul, care face si un bilant al Directiei: "pana la sfarsitul lui august, 209 dosare au fost trimise in judecata, in care erau cercetati 573 de inculpati, inclusiv un ministru, doi parlamentari, un judecator, un procuror, 12 primari si 16 politisti".

Departamentul de Stat al SUA: România n-a reuşit să atingă standardele UE privind închisorile

Raportul remarca insa ca pedepsele pentru infractiuni similare variaza mult in Romania, de la caz la caz.

Si activitatea ANI e mentionata: "Pana pe 13 octombrie, ANI a identificat 5 cazuri de discrepante majore intre veniturile si averea unor oficiali, totalizand o suma de 6,2 milioane de lei. Au fost identificate si 139 de cazuri de incompatibilitati, 79 de cazuri de conflict de interese, dintre care 18 penale si 2 cazuri cu implicatii clare de coruptie".

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
GLODEANU
22 Apr 20:01
Unde este comentariul meu? Cenzurati mai rau/mult ca Ceausescu!
Răspunde
0 0
GEORGICA
21 Apr 21:24
Voi ce la LIbetatea tineti cu .... sau cu dreptatea ! ? Ce ne puteti spune ca scrie in raport despre dosarul Microsoft ... sau va este frica sa -l si pomeniti ! ? Si de ce este laudat DNA ? ....poate ne informati , voi patriotii , de ce !
Răspunde
0 0
GEORGICA
21 Apr 21:18
In acest raport se vorbeste ceva-cumva si despre Microsoft ? NU , De ce ? Ptr. ca sunt corecti ! ?
C a lauda DNA dar ptr. ce ? ptr. ca ? - spuneti voi de ce !
Răspunde
0 0
Viorel Asproiu
21 Apr 18:17
Cele mai mincinoase rapoarte, facute dupa informatii false date de denigratori ai Romaniei. De scandaloasele abuzuri ale DNA au auzit raportorii? Halal rapoarte!
Răspunde
0 0
Vall
22 Apr 01:22
7 Viorele , sau esti imbecil, sau esti de -al lor, al banditilor PSDALDE. Oricum, tot.ticalos esti. . Prostia nu e scuza.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?