Demonstrat ştiinţific: Gazul emanat de pereţii locuinţei este cancerigen

18 Martie 2019

Un profesor universitar de la Facultatea de Ştiinţe si Mediu a Universităţii din Galaţi a demonstat, ştiinţific, faptul că gresia şi pereţii locunţei pot emite un gaz radioactiv, cu efect cancerigen. 

Studiile făcute de Antoaneta Ene şi echipa ei de specialişti au arătat că radonul, un gaz radioactiv inodor şi incolor, este prezent şi în emisiile din locuinţe, potrivit adevarul.ro. Explicaţia este că gresia şi materialele de construcţie din locuinţe conţin izotopi radioactivi, din seriile uraniului şi toriului, care se dezintegrează, în anumite condiţii.

Emisiile de radon provin şi din sol, din cauza dezintegrării radioactive a uraniului din pământ.

În aceste condiţii, dacă o încăpere nu este aerisită câteva minute în fiecare zi, radonul se acumulează în concentraţii periculoase pentru sănătatea umană, provocand cancer pulmonar avertizează specialista de la Universiattea din Galaţi. 

Antoaneta Ene are o carieră impresionantă. Numele său este citată în peste 800 de articole ştiinţifice are 13 cărţi scrise, ce includ monografii de specialitate, majoritatea legatev de poluarea atmosferică şi a mediului la nivel european, culegeri de probleme şi cursuri de Fizică atomică şi nucleară pentru studenţi.sursă foto: FB/Antoaneta Ene

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?