Decizie istorică: Israelul interzice bărbaților musulmani să intre în locurile sfinte din Ierusalim

21 Iulie 2017

Poliția israeliană a interzis bărbaților musulmani sub vârsta de 50 de ani să intre în zona veche a orașului Ierusalim pentru rugăciunile de vineri, deoarece tensiunile continuă să crească din cauza detectoarelor de metale instalate în afara complexului al Aqsa / Muntele Templului.

Recent, au existat ciocniri aproape zilnice între ofițerii israelieni și cetățenii palestinieni, la intrările în locul sfânt mult-disputat - considerate sacră, atât de musulmani, cât și de evrei.

Măsurile suplimentare de securitate au fost plasate în apropierea complexului religios - cunoscut sub numele de Muntele Templului pentru evrei și Sanctuarul Nobil pentru musulmani - după ce trei arabi israelieni au atacat o patrulă evreiască lângă Poarta Leului în urmă cu o săptămână, omorând doi polițiști.

Cei trei atacatori, din orașul Umm al Fahm, au fost uciși de forțele israeliene de securitate. Liderii religioși ai Waqf – conducerea religioasă iordaniană care administrează locul - au cerut proteste în masă la rugăciunile de vineri de dimineață. Acești au solicitat închiderea fiecărei moschei din oraș și au cerut închinătorilor să se roage în fața porților din Aqsa, în loc să se supună procedurilor de securitate.

Autoritățile israeliene se tem că protestele ar putea declanșa alte ciocniri violente. Accesul la complexul Moscheii al Aqsa este deja dificil – dacă nu  imposibil - pentru mulți palestinieni. În contextul actualului status quo - care datează din perioada otomană - numai musulmanii au dreptul de a se închina pe esplanada clădirii, deși evrei și persoane de alte religii pot vizita, informează Sky News.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?