Decizie-bombă a Băncii Centrale Europene

15 Iunie 2018
Banca Centrală Europeană
Banca Centrală Europeană
FOTO: indianagrain.com

Decizie-bombă a BCE. Banca Centrală Europeană (BCE) a făcut publice planurile de a pune capăt masivului său program său de stimulare economică precum și intenția de a menține ratele dobânzilor la Euro până în vara următoare.

Programul de relaxare cantitativă (QE) dimensionat să efectueze achiziții lunare de datorii guvernamentale și private în valoare de 30 de miliarde de euro. Această sumă va fi acum redusă la 15 miliarde de euro pentru ultimele trei luni ale anului.

Programul menționat, cel de achiziții de obligațiuni, vizează stimularea creditării în regiune și stimularea creșterii economice, în urma contracției severe de la începutul deceniului. El a fost lansat în ianuarie 2015, cu o sumă lunară inițială de 60 de miliarde de euro, care a fost apoi crescută la 80 de miliarde de euro. În prezent, suma lunară implicată este de 30 de miliarde de euro.

Detalii pe realitateafinanciara.net

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?