Decalajul salarial actual între bărbați și femei nu va putea fi eliminat mai devreme de 70 de ani

7 Martie 2016

Decalajul salarial actual între bărbați și femei va putea fi eliminat în mai mult de șapte decenii dacă ritmul actual de reducere a diferențelor se va menține, a avertizat luni Organizația Internațională a Muncii (OIM), într-un raport publicat înaintea Zilei Internaționale a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, transmite DPA.

În prezent, femeile câștigă cu 23% mai puțin decât bărbații, în condițiile în care, la nivel mondial, 46% dintre femei au un loc de muncă, față de 72% dintre bărbați. Acest decalaj s-a redus cu numai 0,6% puncte procentuale în ultimii 20 de ani, scrie Agerpres.

"În ultimele două decenii, progresul educațional semnificativ al femeilor nu s-a tradus într-o ameliorare comparabilă a poziției lor la locurile de muncă", afirmă experții OIM.

Întrucât femeile petrec mult mai mult timp decât bărbații cu activitățile din gospodărie și creșterea copiilor, multe din ele nu pot lucra cu normă întreagă, rezultatul fiind câștiguri mai reduse, se spune în raport.

Acești factori, plus faptul că multe femei au locuri de muncă inferioare sau informale, determină o accentuare a decalajelor de gen la vârste mai înaintate.În prezent, în lume circa 200 milioane de femei vârstnice trăiesc fără un venit regulat din pensii, comparativ cu cei 150 milioane de bărbați aflați în aceeași situație, se mai spune în raportul OIM.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?