Testul care îți spune dacă suferi de daltonism

12 Decembrie 2018
daltonism test
daltonism test

Daltonism test. Daltonismul este un defect al vederii care constă în imposibilitatea de percepţie a uneia sau mai multor culori.

Daltonism test. Majoritatea formelor de daltonism sunt ereditare, bărbații find mai frecvent afectați decât femeile. Cei care suferă de această boală percep nuanţe de gri diferite, în locul culorilor roşu şi/sau verde. Nu există tratament pentru daltonism, iar pacienții învață să trăiască cu această afecţiune. Iată cum îmi dau seama dacă sunt daltonist, citind materialul ce urmează, scrie click.ro.

Daltonism test. Test diagnostic

Acest test include utilizarea unui fond colorat cu puncte roșii sau verzi. În mijlocul acestui fond este o figură, un număr sau o literă desenată din puncte de altă culoare. Ochiul sănătos poate diferenția această figură. Un pacient cu daltonism nu poate. Cum îmi dau seama dacă sunt daltonist. E simplu. Urmăriți în figurile următoare dacă aveți sau nu tulburări de percepere a culorilor. Ce numere vedeți în cercurile colorate de mai jos?

(w500) daltonism

Daltonism test. Teste de la specialişti

Daltonism test. Shinobu Ishihara, oftalmolog şi profesor al Universităţii din Tokio, a inventat testele care-i poartă numele pentru depistarea anomaliilor de percepţie a culorii, cu ajutorul medicului său asistent care era discromat. Cu ajutorul acestora e mai uşor să ştim cum îmi dau seama dacă sunt daltonist.Daltonism test. Trei tipuri de daltonism

Daltonismul roșu-verde este cea mai comună formă de daltonism. Această boală afectează 8% dintre bărbați și 0,5% dintre femei. Pacienții deosebesc roșu de verde dacă cele două culori se află una lângă alta, dar nu pot identifica cele două culori dacă ele sunt separate. Cum îmi dau seama dacă sunt daltonist. De exemplu, un daltonist poate alege roșu și verde din o grămadă de creioane colorate dar nu poate spune că un creion este roșu.

Daltonismul albastru este o afecțiune rară. Pacienții care suferă de această afecțiune nu pot distinge culorile galben sau albastru. Ambele culori sunt văzute ca alb sau gri. Boala apare cu aceeași frecvență la bărbați și la femei și uneori este însoțită de alte afecțiuni cum ar fi cele hepatice sau diabet zaharat.

Daltonismul total, denumit și acromatopsie reprezintă lipsa identificării oricărei culori. Această formă este cea mai rară, dar şi aici ne punem întrebarea: Cum îmi dau seama dacă sunt daltonist. Pacienții care suferă de această afecțiune văd totul alb, negru sau în unele nuanțe de gri. Această boală afectează o persoană la 33.000 în Statele Unite și este ereditară. Acromatopsia este acompaniată de alte tulburări de vedere cum ar fi sensibilitate crescută la lumină.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
John
12 Dec 13:36
De asemenea, testul ishihara, care este amintit in acest articol este depasit, in prezent existand teste mult mai bune care pot pune un diagnostic exact. In acelasi timp, in functie de diagnostic si de severitate se pot prescrie niste ochelari speciali care produc o corectie a culorii astfel incat ochiul sa vada culorile la un nivel foarte apropiat de un ochi normal! Acesti ochelari nu au efect in cazurile severe, insa, in cazurile medii sau usoare pot ajuta pacientul sa treaca testul ishihara!
Răspunde
0 0
John
12 Dec 13:31
Un articol facut din topor de cineva care habar nare si nici nu si-a dat interesul sa afle! In primul rand boala se numeste discromatopsie si nu daltonism! Daltonismul este doar o forma de discromatopsie, chiar cu incidenta redusa! 16 Barbati din 100 si 1 femeie din 100 sufera de discromatopsie! Cum spune si articolul, exista cele 3 forme de discromatopsie, dar si acestea au mai multe niveluri la care te afecteaza! In general este o boala genetica, dar pot fi si alte cauze patologice! Recomand refacerea acestui articol la un nivel minim de profesionalism si fara sa duca oamenii in eroare! Legat de autor... a scris si el ceva, poate a dat copy paste ca sa isi justifice ziua de munca...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?