Dacă ți-ai pierdut iPhone-ul, acestea sunt primele lucruri pe care trebuie să le faci

28 Mai 2019

Un iPhone nou, de cea mai bună generație, costă peste 1.000 de euro. O astfel de pierdere e însemnată, dar nu trebuie să fie totul ratat. Așa că mai bine înveți ce trebuie să faci când pierzi un iPhone, să nu regreți și mai mult. Din fericire, tehnologia a evoluat enorm și poți minimiza pierderile considerabil, mai ales dacă e vorba de un telefon de nouă generație. 

Optim ar fi ca atunci când îți pierzi telefonul să-ți dai seama imediat. Dacă nu e cazul, tot poți aplica sfaturile de mai jos. Totodată, acestea se aplică și când ți-e furat telefonul. 

Ce poți face când pierzi un iPhone

E esențial să verifici dacă ai activată opțiunea Find My iPhone. Dacă n-o ai, mai bine o activezi înainte să pierzi telefonul. Aceasta este cea mai ușoară modalitate prin care îți poți regăsi telefonul după ce l-ai rătăcit. Primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce realizezi că nu mai ai telefonul, e să te duci pe site-ul iCloud de pe un desktop.

Dacă n-ai un calculator prin apropiere, folosește un alt dispozitiv cu iOS, unde să te conectezi la contul de iCloud de pe telefonul pierdut. După ce ai făcut asta, selectează device-ul rătăcit din listă pentru a-i vedea locația curentă.

Va trebui să selectezi apoi Lost Mode, care va bloca dispozitivul și nu va mai afișa notificări și mesaje pe ecranul blocat. iPhone-ul va putea totuși primi apeluri telefonice sau pe FaceTime.Poți șterge tot de pe telefon și nimeni nu-l va mai putea folosi. Acest lucru e reversibil și se poate reveni la normal, în cazul în care îți găsești telefonul. Dar dacă nu mai ajunge la tine, măcar să știi că nu ajunge pe piața SH.

Următorul pas este anunțarea operatorului de telefonie mobilă. Acesta poate să-ți dezactiveze SIM-ul pentru a nu mai putea efectua apeluri, trimite mesaje sau folosi datele mobile pe device-ul pierdut.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?