Cum se prepară siropul de zmeură şi ce tratăm cu el

13 Septembrie 2018
Cum se prepară siropul de zmeură şi ce tratăm cu el
Cum se prepară siropul de zmeură şi ce tratăm cu el

Siropul de zmeură poate fi consumat ca o băutură racoritore - diluat în apă, dar poate fi şi remediul perfect în zilele reci de toamnă sau iarnă, când afecţiunile respiratorii ne dau târcoale. Iată cum se prepară siropul de zmeură:

Fructele se spală bine, se zdro­besc cu o furculiţa sau se pun în mixer, apoi se storc printr-un tifon cu ochiuri fine, obţinându-se un suc lim­pede. Se adaugă miere - două pahare şi jumătate de miere la un pahar de suc, se amestecă, după care se lasă să se omogenizeze vreme de 7 zile.

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni pulmonare, sen­sibilitate la răceli, raăgu­şea­la: se consumă zilnic 4-6 linguri de sirop.
La fel ca şi ceaiul de zmeură îndulcit cu mie­re, siro­pul este un remediu salvator pen­tru persoanele care îşi solicită foarte mult coardele vocale (pro­fesorii, cântăreţii, conferenţiarii etc.).

La copiii cu sensi­bilitate la bronşită, cu amigdalita recidi­vantă, o cură cu fructe de zmeu­ra, are efecte bene­fice uimitoa­re.

În afa­ra sezonului, când fructul proaspăt lip­şeşte, siropul de zmeu­ra ajută la re­facerea epiteliilor le­zate de răceală, în­tăreşte imuni­tatea, cal­mează accesele de tuşe. De aseme­nea, siropul de zme­u­ra este foarte efi­cient contra bronsi­telor cronicizate şi previne apariţia ast­mului bronşic.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?