Cum o să dispară Soarele de care acum suntem atât de dependenți

20 Mai 2019

Într-un viitor îndepărtatat – peste aproximativ cinci miliarde ani, Soarele nostru își va epuiza rezerva de combustibil și astfel se va apropria de sfârșitul existenței. Oare va mai exista viață pe Terra fără Soare? În acest sens, o echipă de cercetări a efectuat un studiu care a fost publicat în Nature Astronomy și care îți arată ce se va întâmpla cu Soarele după ce își va întâlni sfârșitul.

Ei bine, potrivit acestora, Soarele va ajunge o masă de gaze și de praf care se vor strânge și vor forma o planetară nebuloasă.

„Când o stea moare, elimină o masă de gaze și praf – cunoscută drept înveliș – în spațiu", a explicat astronomul Albert Zijlstra, unul din autorii studiului. „Învelișul poate avea până la jumătate din masa stelei".

Ce s-ar întâmpla cu viața de pe Pământ dacă Soarele ar dispărea

După cum știi Soarele este extrem de important pentru existența noastră, pe Pământ, fără el planeta noastră ar fi un loc întunecat și rece. Drept urmare, când Soarele va muri și viața de pe Pământ se va sfârși.

„Aceasta dezvăluie inima stelei care, în acest moment al vieții ei, nu mai are prea mult combustibil, într-un final oprindu-se", a explicat Zijlstra. „Abia atunci centrul fierbinte face învelișul eliminat să strălucească puternic pentru 10.000 de ani – o perioadă scurtă în astronomie. Unele sunt atât de strălucitoare încât pot fi văzute de
la distanțe extrem de mari, care măsoară zeci de milioane de ani lumină".Prin intermediul studiului, cercetătorii au vrut să afle neapărat dacă Soarele poate crea o nebuloasă planetară. Asta pentru că până acum oamenii de știință au fost sceptici în această privință.

„Nu doar că acum avem o metodă de a măsura prezența stelelor cu vârste de câteva miliarde de ani din galaxii îndepărtate – ceea ce este o distanță semnificativ de dificil de măsurat – ci am și descoperit ce va face Soarele atunci când va muri", a mai spus astronomul Zijlstra.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?