Cum comentează filosoful Mihai Şora caricatura despre Halep din Charlie Hebdo

15 Iunie 2018

Filosoful Mihai Şora a comentat, pe Facebook, caricatura despre Simona Halep din Charlie Hebdo.

"Dragi prieteni, pe scurt :

1. Publicul-țintă al caricaturii din Charlie Hebdo este cel francez (lucru pe care nu par să-l înțeleagă toți comentatorii noștri).

2. Desenul ironizează tocmai mințile înțepenite în stereotipuri etnice (acele toxine pe care le cunoaștem prea bine), motiv pentru care nici nu apare numele Simonei alături, căci nu EA, ca atare, face obiectul ironiei.

3. Este, dacă vreți, o ramă în ramă (unde nu scrie "ceci n’est pas une pipe", nici nu figurează vreun omuleț galben alături, încât să priceapă și cei care nu au exercițiul lecturii unui desen).4. Umor îndoielnic sau nu, satiră subțire ori groasă, este, în final, consternant să vezi români (câtă frunză, câtă iarbă) care și-ar lua mintenaș pușca din cui și l-ar ciurui pe caricaturist", a scris Şora.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dan
15 Jun 05:14
Dle Sora, n-ar fi mai bine ca respectiva fituica sa-si vada de marocanii lor ???? Sa intelegem ca le luati apararea ???? Destul de trist.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?