Cristian Țopescu, condus pe ultimul drum. Fostul comentator se va "odihni" la Cimitirul Ghencea

18 Mai 2018
Cristian Ţopescu a murit. Spitalul Elias, ANUNŢ de ultimă oră despre deces - CAUZA morţii
Cristian Ţopescu a murit. Spitalul Elias, ANUNŢ de ultimă oră despre deces - CAUZA morţii
Cristian Ţopescu a murit. Spitalul Elias, ANUNŢ de ultimă oră despre deces - CAUZA morţii Cristian Țopescu 

Cristian Țopescu este condus astăzi pe ultimul drum. Ieri, trupul neînsuflețit al fostului comentator sportiv a fost depus in unul dintre studiourile Televiziunii Romane, iar sute de oameni au venit sa își ia rămas bun! Slujba de înmormântare are loc la Cimitirul Ghencea militar.

Cristian Țopescu, cel mai iubit comentator sportiv, s-a stins din viaţă la vârsta de 81 de ani. Fost sportiv de performanţă, a comentat, peste 40 de ani, cele mai frumoase succese româneşti.

UPDATE, ORA 12: Un bărbat care venise să asiste la slujba religioasă şi să îşi ia rămas bun de la vedeta plânsă de o ţară întreagă a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău în timpul slujbei.

...........................................Născut la 26 martie 1937 în București, Cristian Ţopescu a făcut şcoala de ofiţeri la Sibiu şi de grăniceri la Oradea. Dragostea pentru cai a moștenit-o de la tatăl său, Felix Ţopescu, campion european şi olimpic.

Până să termine Institutul de Educație Fizică și Sport, lucra deja în presa sportivă. Timp de 40 de ani a fost reporter, comentator, realizator la radio şi televiziune.

Țopescu a avut peste 5.000 de transmisiuni în direct de la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene. Printre ele meciurile handbaliştilor români, campioni mondiali în 1970 şi 1974 și performanţa Nadiei Comăneci din 1976, de la Montreal.

Cristian Ţopescu, interviu tulburător: "Cum îşi va aminti lumea de mine"

În 1983 însă, a fost interzis pe micul ecran, din cauza comentariilor de la meciul Suedia – România. Naţionala s-a calificat atunci, prima oară, la un turneu european - EURO 1984.

Cristian Țopescu a publicat multe articole în presa sportivă şi câteva cărţi.

 

A fost chiar și senator liberal de București pentru patru ani, între 2008-2012, dar a ajuns să regrete că a intrat în politică.

Cristian Ţopescu a murit. Spitalul Elias, ANUNŢ de ultimă oră despre deces - CAUZA morţii

 

Topescu era căsătorit de peste 20 de ani cu realizatoarea TV Christel Ungar, cu care a avut un copil. De asemenea, din cele două mariaje anterioare a mai avut doi copii: Cristina, jurnalistă, şi Cristi.

În 2017 a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

În urmă cu o săptămână, Cristian Țopescu a fost dus de urgență la spital în urma unor complicaţii cauzate de diabet.

Cristian Ţopescu, momente de graţie ale unei vieţi de excepţie

Atunci, fiica sa, Cristina Ţopescu a scris, pe Facebook, un mesaj de susţinere pentru tatăl său. "Tatal meu luptă, este un luptător. Toata viaţa am auzit de la el, de câte ori aveam vreo desnădejde: viaţa e o luptă, deci te luptă ! Şi acum vreo lună de zile îmi spunea el mie: nu te lăsa, nu abandona! Asta îi spun şi eu acum, când mă înţelege, dar nu-mi poate răspunde: ticu, luptă, nu te lăsa, te iubesc mult!", a scris Cristina Ţopescu.

Aceasta a mai spus despre tatăl său că a fost întotdeauna trup şi suflet alături de ţară, "atat de mult, încât acum poate şi asta îl costă".

"Mă rog să mai aibă puterea să lupte şi vă mulţumesc din suflet celor care sunteţi alături de noi, familia lui, de el, omul care a fost trup şi suflet pentru ţara asta întotdeauna. Atât de mult, încât acum poate şi asta îl costă. Dar dacă ar putea da timpul înapoi, sunt sigură că ar face la fel, şi-ar da sufletul pentru profesia lui, pentru ţara lui, pe care n-a vrut niciodată s-o părăsească. Şi-a pus tot sufletul în ce-a făcut, acum sufletul lui e puţin obosit, dar iubirea noastră şi poate şi a multora dintre voi îl vor ajuta să se ridice din nou. Medicii îi resuscitează trupul şi le sunt recunoscătoare, noi, doar prin gânduri bune, am putea să-i resuscităm sufletul. Sper încă într-o minune, dragii mei, înca mai sper!", a afirmat fiica jurnalistului.

Legătura necunoscută dintre Cristian Ţopescu, soţia acestuia şi Klaus IohannisSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?