Creditele în lei se scumpesc. Robor, în creștere după decizia BNR

8 Februarie 2018
Indicele Robor
Indicele Robor

Robor la 6 luni, indicator folosit în special în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei, a făcut astăzi un salt de 0,06 puncte procentuale, de la 2,27% la 2,33%, iar Robor la 3 luni a urcat de la 1,99% la 2,03%, după ce BNR a decis ieri să majoreze dobânda de politică monetară pentru a doua oara in 2018.

În acelaşi timp, Robor la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a avansat de la 2,33% ieri la 2,37% astăzi, scrie ZF.ro.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

BNR a intrat în acest an în liga câtorva bănci centrale din lume aflate într-un ciclu de întărire a politicii monetare, luând decizia de a majora dobânda-cheie după o pauză de un de­ceniu. Ieri, boardul băn­cii centrale a decis să ma­joreze din nou do­bânda-cheie, de la 2% până la 2,25%, după creş­te­rea ope­ra­tă în ianuarie.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?