Rovana Plumb o pune la colț pe Corina Creţu: "Doamna comisar ar trebui să explice..."

9 Ianuarie 2019
Corina Crețu și Rovana Plumb
Corina Crețu și Rovana Plumb

Corina Crețu, atacată de un ministru din Guvernul Dăncilă. România nu a pierdut bani de la Uniunea Europeană, a declarat miercuri, la un post TV, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, în replică la o postare de pe Facebook a comisarului european Corina Creţu.

Corina Creţu a afirmat, miercuri, că a făcut "enorm" pentru evitarea dezangajării fondurilor europene şi că Rovana Plumb nu a făcut marţi referire la eforturile comune pentru că "probabil nu a primit aprobare de la partid".

Corina Creţu a precizat că au fost "salvate" 350 de milioane de euro din cei 830, prin decizii stabilite împreună cu autorităţile române, dar au fost pierdute sume din Fondul Social şi Garanţia pentru tineri.

„Din păcate, România a pierdut în 2018 din Fondul Social 22 milioane de euro, pierdere automată - nefiind proiecte de analizat. În plus, întreagă suma destinată tinerilor, Garanţia pentru tineri- Youth Employment Iniţiative- pentru care ne-am luptat atât că europarlamentari, 343 milioane de euro s-au pierdut definitiv. Acest instrument era destinat combaterii şomajului în rândul tinerilor între 18 şi 25 de ani, fiind lansat la Bucureşti în 8 aprilie 2015 la Bucureşti de către vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovski şi Primul Ministru Victor Ponta, în prezenţa miniştrilor săi de atunci, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici. Acesta e adevărul. Pentru mine cel mai important e să facem tot ce putem pentru cetăţenii României, fără a-i minţi", a conchis Corina Creţu

Rovana Plumb a ripostat după acuzațiile Corinei Creţu: Banii nu s-au pierdut, a spus aceata, referindu-se la cele 22 de milioane de euro. Ministerul spune că există un disponibil de 106 milioane de euro, de care pot beneficia 200.000 de tineri, şi care pot fi cheltuiţi până în 2023. „Regulamentele s-au schimbat la nivelul UE, nu s-au pierdut banii, pot fi accesaţi până în 2023".Ministrul fondurilor europene spune că preferă să nu răspundă acuzaţiilor Corinei Creţu decât punctând anumite lucruri, cum este pierderea sumelor. Pe de altă parte, oficialul european va trebui să îşi explice abordarea.

„Doamna comisar Corina Creţu ar trebui să explice de ce există o asemena abordare, pentru că şi ieri în conferinţă am recunoscut tot ceea ce înseamnă sprijin din partea Comisiei Europene. Dar absorbţia banilor europeni se face de către beneficiar, pentru că ei, beneficiarii, implementează proiecte. Rolul nostru este să ne asigurăm că această cheltuire a banilor se face într-un mod transparent, cu un control riguros", a mai spus Plumb, potrivit Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
mircea
10 Jan 00:42
cand am vazut ca borfetul asta se gudura pe langa epoletii lui Pinochio nu mai cred nimic din ce zice.
Răspunde
0 0
Nord Korea
09 Jan 20:46
... banii nu au fost pierduti, au fost ''economisiti'' ! Tarile dezvoltate se asigura ca firmele mici si mijlocii depasesc 60-70% aport la buget, pe cind comunistoizii inapoiati se chinuie sa alunge sau sa mulga orice initiativa privata de frica ca nu cumva sa existe cineva care sa nu iaba nevoie de ei !!! Asa se face ca au demolat industria, agricultura, educatia, sanatate, paminturi si paduri instrainate ... asta e ''viziunea'' lor !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?