Decizie istorică la nivel european, s-a declanşat ofensiva împotriva plasticului

21 Mai 2019

Consiliul UE a adoptat, marţi, un plan ambiţios propus de Comisie menite să reducă poluarea mărilor cu cele zece articole din plastic de unică folosință cel mai frecvent folosite pe plajele europene.

Noile norme vor introduce o interdicție privind anumite articole de unică folosință fabricate din plastic, precum bețișoarele pentru urechi, tacâmurile, farfuriile, paiele, agitatoarele pentru băuturi, bețișoarele pentru baloane, precum și paharele, recipientele pentru alimente și băuturi fabricate din polistiren expandat și toate produsele fabricate din materiale plastice oxodegradabile.

De asemenea, se vor lua măsuri de reducere a consumului de recipiente pentru alimente și pahare pentru băuturi fabricate din plastic, precum și aplicarea unei marcări și etichetări specifice în cazul anumitor produse.

Planul prevede şi extinderea colectării separate a sticlelor din plastic, astfel încât gradul de colectare să ajungă la 77% în 2025 şi 90 % până în 2029.

Decizia Consiliului UE va fi urmată de publicarea textelor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare. Statele membre vor avea apoi la dispoziție doi ani pentru a o transpune în dreptul lor național.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?