Consiliul de Securitate al ONU, REACŢIE după decapitarea britanicului David Haines

15 Septembrie 2014

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat duminică decapitarea britanicului David Haines de către Statul Islamic (SI) calificând uciderea acestuia ca fiind o ''crimă lașă și plină de ură'', relatează AFP.

''Această crimă reprezintă o tragică aducere aminte a pericolelor tot mai mari pe care trebuie să le înfrunte zilnic în Siria lucrătorii umanitari'', subliniază Consiliul într-un comunicat, adoptat în unanimitate de cei 15 membri ai săi și care lansează un apel pentru respectarea în conflicte a lucrătorilor în domeniul umanitar.

Cele 15 țări membre ''subliniază încă o dată că Statul Islamic trebuie să fie învins și că intoleranța, violența și ura pe care le profesează trebuie eradicate''.

Ele afirmă că ''astfel de acte de barbarie (...) nu fac decât să întărească hotărârea lor'' de a mobiliza guvernele cu scopul de a lupta împotriva SI, Frontului al-Nosra și altor grupări jihadiste.

De asemenea, Consiliul de Securitate a cerut ''eliberarea imediată și fără condiții a tuturor celor care sunt ținuți ostatici'' de SI, al-Nosra și de toate grupurile având legătură cu Al-Qaida.Totodată, Consiliul a cerut tuturor statelor ''să coopereze în mod activ'' cu Marea Britanie pentru a-i trimite în justiție pe cei vinovați de asasinarea lui David Haines. AGERPRES

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 -2
iosif
15 Sep 11:52
organizatia natiunilor unite=organizatie nula
Răspunde
5 0
ONU
15 Sep 08:51
buna dimineata ...s-a trezit si ONU care a dormit pana acum
Răspunde
5 -3
SALAMU ISLAMU ALLAHU SATANU TERORISTU ALECU
15 Sep 08:42
ISLAM=SATAN=TERORISM,PEDOFILIE,POLIGAMIE,CRIMA DIN "ONOARE",ETC
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?