Comisia Europeană îl avertizează pe Tudorel Toader: nu daţi OUG, reveniţi la lupta anticorupţie

11 Februarie 2019

Comisia Europeană transmite un nou avertisment României, după ce ministrul Tudorel Toader a anunţat, luni, că a trimis o scrisoare în care nu mai lasă nicio urmă de îndoială că va fi dată OUG privind recursul în anulare. "E important ca deciziile judiciare definitive să nu mai poată fi contestate, respectarea acestui principiu este o componentă esenţială a statului de drept", a transmis purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, la solicitarea Mediafax.

„Pot confirma că am primit un răspuns la scrisoarea trimisă de primvicepreşedintele CE, Frans Timmermans, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape discuţiile din România pe tema unei posibile ordonanţe de urgenţă în cazul apelurilor extraordinare în dosare penale, ca urmare a două decizii luate de instanţa constituţională. Comisia a luat deja notă de prima decizie - decizia completului de cinci (7 noiembrie) - în cel mai recent raport întocmit în cadrul MCV. Starea de certitudine judiciară, inclusiv respectarea deciziilor definitive (“res iudicata”), este o componentă esenţială a statului de drept. După cum a observat Curtea de Justiţie a UE, este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la solicitarea Mediafax.

Oficialul european a mai afirmat că este ”esenţial pentru România să revină la parcursul de combatere a corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite paşii înapoi,

„De asemenea, ar fi important pentru autorităţile române să aloce timp pentru a se consulta în totalitate cu justiţia şi pentru a analiza cu atenţie consecinţele practice ale deciziei judiciare şi pentru a stabili ce trebuie făcut în continuare”, a mai declarat Wigand pentru Mediafax.

Toader a anunțat Comisia Europeană că dă ordonanța care deschide ușile pușcăriilorSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
vlad
12 Feb 08:23
coruptie este si la CE ca deasta a fost infiintata, de interesele unora doldora de bani. acum coruptii astia betivi ne invata pe noi cum e cu coruptia si lupta impotriva ei dupa ce ei au furat de au rupt din tarile astea care nu stiu cum sta treaba cu coruptia. toti liderii europeni au dosare de coruptie in tarile lor si sunt numai buni de executanti de frica lor. un roman daca fura investeste tot in Ro pe cand strainul cara tot afara de nu mai ramane nimic. apoi de lectii anticoruptie. la ocna e locul lor.
Răspunde
0 0
amar
11 Feb 22:07
Comisiea Europeană trebue să vadă căci corupţiea este în munca noastră de zi cu zi , şi vrem să o scoatem din rădăcină să nu mai facă pui .
Răspunde
0 0
amar
11 Feb 22:07
Comisiea Europeană trebue să vadă căci corupţiea este în munca noastră de zi cu zi , şi vrem să o scoatem din rădăcină să nu mai facă pui .
Răspunde
0 0
Stan
11 Feb 20:24
Bubos spurcat comunist bolsevic tudorel da foc Romaniei cu jefuitorii iliescie ni si va vom linsa in strada pe toti...Juram
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?