Cercetătorii au descoperit tehnica extrem de simplă prin care poți stoca rapid informațiile

1 Februarie 2018

Există o scenă extrem de familiară pentru elevi, studenți și alte persoane care vor să memoreze sau să învețe ceva însă, a doua zi, totul s-a uitat. Iată ce arată un studiu recent care rezolvă această problemă!

Cercetătorii de la Universitatea Waterloo au venit cu o tehnică simplă care îmbunătăţeşte considerabil capacitatea de a învăţa. Această tehnică constă în reprodusul cu voce tare a ceea ce citeşti. Aceștia susțin că aici intervine „efectul de producţie”. Faptul că produci verbal cuvintele pe care le citeşti are un impact asupra memoriei: vezi şi auzi informaţia, în acelaşi timp.

„Acest studiu confirmă că învăţatul şi memoria beneficiază de implicarea activă”, a precizat un co-autor al studiului. De asemenea, acesta este de părere că pentru a stoca informațiile trebuie să spui cu voce tare informația deoarece așa vei avea cele mai mari șanse să reții.

Conform descopera.ro, studiul a implicat patru metode de învățare a informaţiei scrise, citirea fără voce, auzitul altei persoane care citeşte, ascultarea înregistrării cu propria persoană şi citirea cu voce tare. Ultima a fost cea care a oferit o îmbunătăţire de 5-15% a vitezei şi eficienţei învăţatului.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?