Cel mai tare gadget al momentului: robotul pe care ți-o construiești chiar acasă

21 Mai 2019

Pentru acei oameni cu ceva mai mulți bani puși deoparte și cu o experiență bună în inginerie, construirea unui robot a ajuns să fie mai la îndemână ca oricând. Ceea ce ar trebui să fie un proces complex și dificil poate fi o joacă pentru acasă. Și, totodată, poate fi cel mai bun cadou când ești în pană de idei, dar vrei să impresionezi pe cineva. 

Robotul patruped Doggo poate fi construit și acasă. Reprezintă rezultatul muncii de cercetare a studenților de la Club de Robotică de la Stanford University, dar mai ales a echipei Extreme Mobility. El urmează să fie lansat la IEEE International Conference on Robots and Automation.

Doggo nu stă grozav la capitolul autonomie, pentru nu a fost contruit să vadă și să înțeleagă lumea din jur, ci doar să se miște. Însă acest lucru poate fi îmbunătățit de cel care îl construiește, dacă va dori și dacă are noțiuni de robotică elementare. Astfel, Doggo poate servi drept bază pentru un robot mai complex.

„Am văzut toți acești alți roboți patrupezi folosiți în cercetare, dar nu erau ceva ce poți aduce în laboratorul tău propriu și să folosești pentru proiectele tale personale", a zis liderul de proiect Nathan Kau. „Noi am vrut ca Stanford Doggo să fie acest robot cu sursă deschisă, pe care să îl poți construi tu însuți cu un buget relativ restrâns".

Echipa Extreme Mobility va lucra în continuare alături de cercetătorii de la Robotic Exploration Lab. Scopul lor este de a îmbunătăți capacitățile lui Doggo, dar și construirea unui robot nou, de dimensiuni duble.SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?