Cel mai ciudat fenomen surprins de NASA pe Marte. Incredibil

20 Septembrie 2019

NASA a reușit să surprindă un fenomen absolut fascinant care s-a petrecut pe Marte. Este vorba despre o avalanșă care a fost fotografiată în timp real de sonda Mars Reconnaissance Orbiter.

Ceea ce face ca fotografiile făcute de NASA să fie și mai spectaculoase este faptul că aceste avalanșe de pe Marte sunt foarte rare și au loc, de obicei, doar într-un anumit sezon. Mai exact, au loc primăvara deoarece soarele e mai puternic la Polul Nord al planetei, au explicat specialiștii din cadrul agenției.

De asemenea, o avalanșă de pe Marte nu seamănă deloc cu una de pe Pământ. Asta pentru că spre deosebire de zăpada care se rupe de pe munte și provoacă o avalanșă, pe Marte este vorba despre praf și rocă, care din cauza temperaturilor ridicate încep să o ia la vale.

Cum arată avalanșa surprinsă de NASA pe Marte

Specialiștii de la NASA au analizat fotografiile realizate de sonda Mars Reconnaissance Orbiter și astfel au aflat că blocurile de rocă și gheață au căzut pe-o pantă de circa 500 de metri. Imaginile au fost efectuate în luna mai, dar au fost date publicității de abia acum.

Ultima dată când NASA a reușit să captureze fotografii cu un astfel de fenomen de pe Marte a fost în 2012. Însă, specialiștii au reușit pentru prima dată să documenteze fenomenul, în 2008.De asemenea, NASA se pregătește să lanseze o nouă misiune pe Marte, pentru a afla mai multe informații. În plus, aceasta va fi prima misiune în cadrul căreia NASA va trimite și un elicopter care va fi însoțit de un rover nou.

Specialiștii de la NASA spun că sunt pregătiți pentru această misiune la care lucrează de patru ani și chiar dacă elicopterul va da greș, misiunea vehiculului spațial terestru Mars 2020 nu va fi afectată.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?