Cea mai ciudată nuntă din istorie! Cine au fost mirii

18 Mai 2017

Cea mai ciudată nuntă a fost organizată în India, unde „căsătoria” dintre o broscuță și Zeul Ploii este o tradiție străveche, menită să aducă ploaia atunci când e secetă mare.

În satul Assam, de pildă, toată lumea se adună la nunta de adus ploaia. Credința spune că, dacă o broscuță prinsă de credincioși e oferită de nevastă Zeului Ploii, în câteva zile începe să plouă. Barun Devata (zeul ploii) se lasă înduplecat numai în acest mod, cred oamenii.

Drept urmare, în perioadele foarte secetoase, astfel de ceremonii sunt foarte frecvent organizate. Dacă va întrebați cum vine mirele la nuntă, există și acest răspuns: broscuța-mireasă se mărită cu o statuetă de lemn care îl reprezintă pe zeul neînduplecat.

„Anul trecut, când a fost secetă, am organizat o astfel de nuntă și a funcționat. Acum, fiindcă nu plouă și ni se prăpădesc toate culturile, facem iar ritualul. Avem dovadă de anul trecut că functionează”, povestea presei occidentale, la un moment dat, un localnic.

sursaSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?