Ce se va întâmpla cu Institutul Cantacuzino? Decizia de ultimă oră luată de Ministerul Sănătăţii

17 Noiembrie 2016
Ce se va întâmpla cu Institutul Cantacuzino? Decizia de ultimă oră luată de Ministerul Sănătăţii
Ce se va întâmpla cu Institutul Cantacuzino? Decizia de ultimă oră luată de Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pregăteşte un act normativ pentru readucerea la minister a Institutului Cantacuzino în vederea redeschiderii producţiei de vaccinuri în România, a declarat joi premierul Dacian Cioloş.

"Trebuie investit mult. În acest institut nu s-a investit ani de zile. Au plecat medici de acolo. Nici nu mai e la Ministerul Sănătăţii. Fostul ministru al Sănătăţii l-a lăsat să plece, a vrut să scape de el şi l-a transferat la Ministerul Educaţiei. Ştiţi că Educaţia se ocupă doar de cercetare. Acest institut, dincolo de eventualele proiecte de cercetare, ar trebui să-şi reconsolideze şi alte atribuţii. Ştiu că dl ministru pregăteşte un act normativ să-l readucă la Ministerul Sănătăţii. Nu e suficient să-l readuci la Ministerul Sănătăţii. Acolo trebuie şi fonduri, trebuie investit. Au plecat mulţi medici, specialişti... Trebuie recreată capacitatea de analiză, pentru că şi-a pierdut şi statutul de laborator de referinţă", a spus Cioloş, într-un interviu la radio Europa FM.

El a spus că "foarte probabil" actul normativ ar putea fi adoptat până la sfârşitul anului.

"Trebuie reacreditat. Asta nu înseamnă că de la anul începem producerea de vaccinuri. E o piaţă foarte concurenţială de producţie de vaccinuri şi asta înseamnă o capacitate solidă de cercetare, de testare pentru a putea produce vaccinuri autorizate", a conchis Cioloş.

Sursa: Mediafax

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?