Ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşul de ou

4 Septembrie 2018

Atunci când spargi un ou și observi pete roșii în gălbenuș, nu reprezintă nimic grav! Iată ce susțin medicii și ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşurile de ou.

Medicii susțin că ouăle care conțin aceste mici pete pot fi consumate fără probleme, iar dacă te deranjează, poți îndepărta punctul. Aceștia mai spun că micile pete roşiatice apar în timpul formării oului din cauza unei rupturi la nivelul vaselor de sânge. Cu alte cuvinte, este un lucru normal.

Pentru a îți da seama dacă oul este vechi sau stricat poți verifica prin scufundarea acestuia într-un vas cu apă rece.

Conform clickpentrufemei.ro, un ou proaspăt va sta la fundul vasului, iar cel învechit se va ridica parţial sau chiar poate să plutească. Păstrarea îndelungată a ouălor, mai ales la temperaturi crescute şi în condiţii neadecvate de umiditate, determină apariţia semnelor de învechire cu posibile efecte toxice sau iritante asupra tubului digestiv.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?