Ce boli poate preveni banala... cacaua. Nici nu îţi va veni să crezi

3 Aprilie 2018
Ce boli poate preveni banala... cacaua. Nici nu îţi va veni să crezi
Ce boli poate preveni banala... cacaua. Nici nu îţi va veni să crezi

Un studiu din anul 2015 publicat în Jurnalul Phytotherapy Research arată că alimentele care conțin flavonoide previn accidentul cerebral vascular și infarctul.

În topul acestor alimente se află cacaua, care conține extrem de multe flavonoide. Totodată, nu doar cacaua în stare pură este benefică persoanelor cu probleme cardiace, dar și sub formă de ciocolată naturală sau cacao caldă.

Studiul mai arată că populațiile de oameni pe a căror teritoriu cresc arborii de cacao iar cacaua este consumată des în alimentație, suferă de hipertensiune și boli de rinichi extrem de rar. Astfel, mortalitatea cardiovasculară este mult mai redusă la ei decât la oamenii care nu consumă cacao niciodată sau rar.

Cacaua pur și simplu reduce presiunea arterială, iar odată ce aceasta este redusă, scade și probabilitatea de accident cerebral vascular și infarct miocardic. Cacaua pur și simplu reduce presiunea arterială, iar odată ce aceasta este redusă, scade și probabilitatea de accident cerebral vascular și infarct miocardic.

În plus, cacao elimină colesterolul de pe pereții vaselor sanguine astfel încât sângele circulă normal și nu are tendința de a leza vasele.Același studiu menționează încă câteva proprietăți ale acestui aliment: 

  • Conține antioxidanți care previn îmbătrânirea
  • Îmbunătățesc metabolismul lipidelor
  • Ameliorează stare generală de sănătate
  • Încarcă mușchii cu energie

Sursa

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?