Cazul Caracal. Expert criminolog: Ceva nu se leagă

4 August 2019
Cazul Caracal
Cazul Caracal

Dan Antonescu, expert criminolog, a afirmat, la Realitatea TV, că este necesar un experiement pentru a proba declarațiile lui Gheorghe Dincă privind arderea trupului Alexandrei.

”Este opinia mea, nu îndrăznesc să dau sfaturi care realizează ancheta, sunt profesioniști. Am discutat cu un bijutier care mi-a spus că la 800-900 de grade se topesc bijuteriile de argint, pentru a obține cenușă dintr-un cadavru uman e nevoie de o temperatură mare. Orice neclaritate atrage după ea comentarii”, a declarat Dan Antonescu.

Acesta a mai spus este posibil ca unele declarații care sunt făcute acum, de exemplu, miros de fum simțit de vecini, să fie influențate de informațiile apărute din anchetă.

Dan Antonescu a mai spus că ceva nu se leagă din modul în care ar fi acționat Gheorghe Dincă.

”Haideți să așteptăm să vedem ce se întâmplă în anchetă”, a completat acesta.Cercetările în casa groazei din Caracal s-au reluat. Criminaliștii au găsit haine pe un câmp. VIDEO

Inginerul chimist Corneliu Ivașcu, fostul director tehnic al Combinatului chimic din Arad Archim, a declarat pentru Q Magazine că tot ce se spune în spațiul public sunt „baliverne”. Nu este posibil ceea ce declară criminalul de la Caracal, susține Ivașcu, care spune că pentru a arde un corp îți trebuie o sursă puternic oxidantă.

„Nu este posibil ceea ce declară criminalul de la Caracal. Pentru a arde un corp, îți trebuie o sursă puternic oxidantă, adică trebuie introdus un surplus de oxigen sau, cum făceau pe vremuri fierarii cu foalele, pentru că altfel nu ardea cărbunele. Degeaba ai doar benzina dacă nu ai și aer. Îți mai trebuie, obligatoriu, o substanță oxidantă să reacționeze cu substanțele organice. Nu știu care sunt interesele, dar am sesizat că, pe voi, presa, vă trimit după ceea ce vor ei. Dacă era o ardere completă, nu poate fi vorba de ADN. La temperatura care ar fi fost necesară pentru incinerare, proteinele nu mai există. Puțin probabil să se mai poată găsi vreo urmă în urma unei arderi. Ar trebui să existe un fragment care nu a fost supus arderii flăcării. Să fi fost supus unei temperaturi de doar 400-500 de grade. Doar în acest caz ar mai rămâne tiparul inițial al ADN-ului. Dacă s-a descompus termic îți rămâne o jumătate de moleculă, iar pentru analiză îți trebuie ciclul complet. O proteină este compusă dintr-un lanț de aminoacizi. ADN-ul dă miliarde combinații ale aminoacizilor. Tocmai pe asta se bazează ADN-ul. Secvența, de la un individ la altul, este unică. În momentul expunerii la flacără directă, lanțul de aminoacizi se rupe. Se pot găsi fragmente de secvență, care nu sunt edificatoare. Puțin probabil ca, la o temperatură ridicată, să aibă întreaga secvență completă. Ceea ce văd că se vehiculează în spațiul public sunt niște aiureli, niște baliverne”, a declarat Corneliu Ivașcu, pentru Q Magazine.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ciuma blestema isi protejeaza retele de traficanti, infractori si incomoetenti !
04 Aug 15:19
Sabotajul statului si protejarea infractorilor si a incompetentilor reprezinta scopul prin care insasi ciuma abtrutizata Asa se face ca adevarul simplu este ascuns direct iar “imaginea” ciurdei de infractori este mentinuta “frumoasa” abuzind victimele si obligind familiile sa inghita incomoetenta, coruptie si oroare.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?