Cauza surprinzătoare a apariţiei cancerului. Sigur mănânci şi tu aşa ceva

6 Februarie 2019
Cauza surprinzătoare a apariţiei cancerului. Sigur mănânci şi tu aşa ceva
Cauza surprinzătoare a apariţiei cancerului. Sigur mănânci şi tu aşa ceva

Un studiu recent publicat în Canada a demonstrat că din numărul total de cazuri de cnacer, 41% pot fi relaționate cu stilul de viață și cu factorii de mediu.

Conform oamenilor de știință, există 24 de factori de risc: fumatul (pasiv și activ), obezitatea și greutatea în exces, lipsa activității fizice, dieta (un consum necorespunzător de fructe și legume, un aport necorespunzător de fibre, un exces de carne roșie și procesată, un consum ridicat de sare, un aport neadecvat de calciu și vitamina D, aclool, hormini (contraceptive orale și terapia hormonală), infecții (virsului Epstein-Barr, hepatită B, hepatită C, virusul HPV, Helicobacter pylori), poluarea, radiațiile naturale și ultraviolete, produsele de dezinfectare a apei.

Oamenii de știință au descoperit că 40,8% dintre cazurile totale de cancer pot fi atribuite celor 24 de factori, după cum urmează:

Consumul de tutun - 15,7%
Lipsa activității fizice - 7,2%
Greutatea corporală în exces - 4,3%.

Toți ceilalți factori au fost responsabili de mai puțin de 4% dintre cazurile de cancer fiecare.Se pare că o cauza a apariției cancerului este și un consum ridicat de zahăr. Aproape 80% dintre produsele împachetate conțin fructoza.

În plus, carnea procesată este cea mai dăunătoare. Alte alimente procesate comune sunt ceralele, legumele congelate și la conservă, pâinea, pastele, chipsurile biscutiii, mesele gata de pregătit la microunde, cafeaua, sucurile și laptele.

Consumul zilnic de 50g de carne procesată crește riscul de cancer colorectal cu până la 18%. Acesta este echivalentul a patru felii de bacon sau unui hot dog.

Sursa: girly.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Amalia
06 Feb 10:31
O mai fi rămas ceva de mâncat? Eu cred că era mai simplu de enumerat ce nu produce cancer.! Mă gândesc....oare copii mici din ce fac cancer?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?