Cât pierde un ziar atunci când concediază un jurnalist

31 August 2009
Foto: standard.money.ro
Foto: standard.money.ro
Tăierea costurilor redacţionale ale unui ziar cu 5% se traduce, empiric vorbind, prin diminuarea profitului cu 1%, în timp ce reducerile efectuate în alte departamente ale acestuia afectează mai puţin economia publicaţiei, arată o analiză realizată de Universitatea din Missouri. Dacă profesorii americani consideră că economiile în cadrul acestui departament au cel mai mare impact negativ asupra rezultatelor financiare, pe piaţa românească şi nu numai, multe companii de presă au decis să taie puternic din cheltuielile la nivel editorial.

Presa scrisă şi, în special, ziarele sunt printre cele mai afectate canale media în actualul context economic. În România, potrivit specialiştilor din media, bugetele de publicitate orientate către print s-au redus aproape la jumătate în primul semestru, ceea ce a generat o serie de reduceri de costuri în companiile de presă.

În Statele Unite, de exemplu, o analiză a Universităţii din Missouri arată că trei sferturi din ziare au tăiat cel puţin 10% din costurile redacţionale, cu puternice efecte asupra încasărilor. Citeşte mai mult în Business StandardSubiecte pe aceeași temăSursă: Business Standard

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?