Cât de mult creşte consumul maşinii dacă mergi cu aerul condiţionat

31 Iulie 2014

Oricine ar trebui să ştie că utilizarea aerului condiţionat presupune şi creşterea consumului de carburant. Dar cât de mult creşte consumul, mai ales în condiţii de vară?  Un studiu recent răspunde la această întrebare, scrie promotor.ro.

Consumul creşte mai mult în oraş decât pe autostradă când se utilizează aerul condiţionat, deci autonomia scade.

Astfel, în mediu urban, consumul creşte cu 5,4% când se utilizează aerul condiţionat, în timp ce pe autostradă, la viteze mari (unde se utilizează mai mult resursele motorului), creşterea se cifrează doar la 2,7%. Însă aici vorbim de o medie generală.Mult mai interesant este dacă ne uităm la datele obţinute pentru fiecare tip de motorizare în parte. Cel mai bine par să se comporte motoarele pe benzină, consumul acestora, cu aerul condiţionat pornit, crescând cu 3,8%. Urmează motoarele diesel, unde consumul creşte cu 4,6%, în timp ce maşinile cu motorizări hibride sunt cele mai dezavantajate, folosirea aerului condiţionat ducând la creşterea consumului cu 6,1%.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
DAC
31 Jul 16:36
Dar de ce vara si nu iarna? Credeti ca temperatura motorului nu e influentata de convectia aerului din turbina? Sa vedeti ce fum gros scoate iarna de aduce nori de ceata.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?