Casa de poveste din care n-ai mai pleca, salvată din ruine de o româncă

3 Martie 2015

Într-o micuță comunitate de sași din Transilvania, o româncă revenită în țară după 30 de ani petrecuți în Germania a transformat o clădire amenințată de vreme într-una dintre cele mai frumoase case de oaspeți din România.

Cincșor este un sat brașovean cu doar câteva sute de locuitori, aflat între Podișul Hârtibaciului și frumoasa depresiune a Făgărașului. Biserica fortificată de aici este ridicată în 1427 și a fost renovată recent.

Carmen Schuster a copilărit în Cincșor, dar a plecat în Germania împreună cu familia, în urmă cu 30 de ani. A ajuns să lucreze într-o multinațională, care a provocat-o să fie reprezentantul la București al firmei. A acceptat această misiune și a revenit în țară.

Când s-a întors la Cincșor, a descoperit un sat liniștit, poate prea liniștit. Frumusețile de aici au convins-o însă că satul poate evada din uitare cu puțină promovare turistică.

Clădirile vechii Școli Evanghelice și Parohiei Evanghelice s-au dovedit perfecte pentru a găzdui o casă de oaspeți. Carmen și familia sa au decis să investească în dotarea și modernizarea acestor spații, pentru a crea un loc perfect pentru cei în căutare de cultură și natură.Continuarea articolului și o mulțime de imagini superbe din interiorul și exteriorul superbei construcții, în articolul de la acest link.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
coopel
04 Mar 06:57
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: clopotelazi@gmail.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?