Carol al II-lea va fi înhumat alături de tatăl său Ferdinand I

18 Februarie 2019

Osemintele Regelui Carol al II-lea, aduse în februarie 2003 din Portugalia, vor fi așezate alături de cele ale tatălui său Ferdinand I şi ale fiului, Mihai I, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 martie. Vor fi oficiate slujbe de pomenire atât în vechea Mănăstire Curtea de Argeş, unde sunt înmormântaţi primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria şi Ferdinand cât și în noua necropolă Regală finalizată în 2016, când a murit Regina Ana, potrivit basilica.ro.

„Este firesc ca un rege să îşi ducă somnul de veci în condiţii corespunzătoare cu rangul pe care l-a avut. Alături de tatăl său, de mama sa şi de fiul său”, a declarat Arhiepiscopul Calinic al Argeșului pentru Antena 1.

Sicriul cu osemintele regelui Carol al II-lea se află de 16 ani într-o capelă în curtea mănăstirii Curtea de Argeş.

Regele Carol al II-lea a murit în exil, în Portugalia, în 1953 şi este singurul Rege al României care a renunţat la tron, oficial, de două ori, odată în 1925, din proprie voinţă şi în 1940, silit de Mareşalul Antonescu. Carol a fost înhumat până acum în afara unei biserici.În acest an, vor fi aduse la Curtea de Argeş şi rămăşiţele reginei Elena din Elveţia şi cele ale principelui Mircea de la capela Castelului Bran.

sursă foto: basilica.roSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Si pt taranii morti la rascoala 1907 se roaga Calinic pentru ei?! Iar pune calinic drapelul Romaniei ca fața de masa.
19 Feb 01:52
Mai pastrati locuri in veranda si pentru margareta si surorile ei ca sa nu le vada soarele.Pentru duda,nu. P.S. Prilej acum pentru Descalificatul nicolae sa-si ia nevasta sa mearga la inhumarea lui carol ll.Se plictiseau fara sa fie si ei bagati in seama.Acum se vor baga singuri. Dupa pozele postate recent de nicolae pe fb se pare ca n-a reusit sa-si dezbrace mireasa din septembrie 2018.
Răspunde
0 0
tild
18 Feb 22:40
Poate ma lamureste si pe mine unul mai destept: De cand nu mai este Ferdinand in incinta vechii biserici? Iar daca este tot acolo, langa Maria, si la doi pasi de Carol I si Elisabeta, ce tot indruga autorul?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?