Carla's Dreams, replică pentru Moise Guran, pe tema votului la Europarlamentare

12 Mai 2019

Moise Guran a scris un amplu text pe blogul personal, în care a abordat un subiect sensibil în aceste zile: exercitarea dreptului de a vota.

Ideea editorialului a pornit după prezenţa lui Carla's Dreams la Europa FM, unde artistul originar din Republica Moldova a spus că are cetăţenia română, dar că nu este sigur dacă va merge la vot. În urma acestei afirmaţii, interpretul a fost acuzat de diferite persoane că a obţinut drepturi depline în România din interes.

Moise Guran a dezvoltat discuţia în jurul acestui "public shaming" declanşat la adresa lui Carla's Dreams.

"Acu vreo câteva zile eram la serviciu, tastând concentrat la calculator, chinuit de gândurile mele când… ridic capul și în cadrul ușii biroului meu corporatist (de doi pe doi) văd fața asta. Era Sergiu de la Carla’s Dreams, fusese invitat la noi la radio sau ceva. Mi-a spus câteva cuvinte dar n-aș putea să reproduc exact ce a zis...

Apoi a plecat. Ceea ce a urmat m-a surprins. Cineva, un cutare ce mi-e și prieten pe deasupra, a declanșat un public shaming, pentru că Sergiu a zis la noi la radio că are cetățenie română dar nu e decis să meargă la vot și că se mai documentează. Preț de vreo două zile apele Prutului s-au învolburat, cei aflați de o parte și de alta aruncându-și unii altora reproșuri de genul “sunteți români din interes!” sau “voi ne tratați de parcă am fi ruși, nu români!” Din păcate, ambele acuze sunt cel puțin parțial adevărate.Considerați așadar, stimați moldoveni, că prin apelativul Sergiu, nu mă adresez solistului de la Carla’s Dreams, nu mă adresez vouă ca mulțime de români născuți în Republica Moldova, ci mă adresez ție, personal, cel care citești această scrisoare deschisă, indiferent că ești în România, în Moldova, în Spania, Italia, sau pe unde ăi fi ajuns până la momentul acesta.

În realitate, eu românul din România, ca frate mai mare al tău, românul din Moldova, ar fi trebuit să reușesc până acum prin drumul meu în viață să-ți fiu călăuză și model, să-ți arăt calea cea bună, să-ți spun uite Sergiule, așa se face treaba, fă și tu ca mine...

Te chem la vot! Tu și ceilalți 500 de mii de moldoveni cu cetățenie română, faceți un număr comparabil cu cel al românilor care pot vota (din cauza numărului mic de secții) în vestul Europei. La aceste alegeri și la Referendum se poate vota oriunde, indiferent de adresă, și la București și la Iași și la Chișinău, Paris sau Londra. Votează, Sergiule!", sunt doar câteva pasaje din textul lui Moise Guran, postat AICI.

Răspunsul lui Carla's Dreams a venit pe Facebook: "Salutăm, apreciem, susţinem! O mostră exemplară de comunicare social-politică – civilizată, respectuoasă.

P.S. În semn de consideraţie, dle. Guran, Vă invităm noi la un beer-symposium – pentru că acest articol pare să Vă acumulat prea mult debit de C2H5OH (n.r. - etanol)".Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Cristina
14 May 22:38
Sunt vedete ce papa bani de la antene. Se poate fie sa le fie teama , fie sa fie o asortare intre ei. Ce? moldovenii nu pot fi psd isti? Eu cred ca sunt mai multe sanse sa fie asa.
Răspunde
0 0
Andrei Palincu
14 May 12:10
Domnul Guran se vrea Bogdan(Rares) dar nu-i iese. Nu are tupeul si nici nesimtirea modelului de batiste.
Răspunde
0 0
Toni Ionescu
13 May 13:36
Nu numai ca nu vorbesc de unire ,de altfel nici nu ne trebuie ,dar am intalnit in Italia o asa zisa romanca din basarabia care ii lauda pur si simplu pe rusi .Asa ca rusnacilor astora ar trebui ca printr-o lege sa li se retraga cetatenia romana.
Răspunde
0 0
Toni Ionescu
13 May 13:35
Nu numai ca nu vorbesc de unire ,de altfel nici nu ne trebuie ,dar am intalnit in Italia o asa zisa romanca din basarabia care ii lauda pur si simplu pe rusi .Asa ca rusnacilor astora ar trebui ca printr-o lege sa li se retraga cetatenia romana.
Răspunde
0 0
Maria R.
13 May 10:44
Am avut o colegă,prin 2010,mult mai tânără decât mine,venită în țară de la Chișinău,cu fratele ei,sportiv judoka.
Ea însăși mi-a spus că cei mai mulți moldoveni(nu numai români,ca etnie,nota bene!) cer cetățenia română numai și numai ca să poată ajunge în Vest,dată fiind apartenența noastră la UE.
Nu am auzit-o odată,măcar o singură dată,vorbind despre unire...
Deci hai să coborâm cu picioarele pe pământ.
Și să avem grijă ca măcar câtă este România AZI întreagă,să o putem lăsa urmașilor...
Pentru că vai de ziua în care noi,românii ardeleni,ne vom fi săturat complet de administrația dâmbovițeană și mai ales de solidaritatea întru teleormănizare!
Răspunde
0 0
Ionut
13 May 09:01
Da, e tipic pentru "vedete" si la fel pt mulți oameni obișnuiți ca, în momentul în care primesc critici să contraatace în diferite moduri, mai obraznice sau nu ,în loc sa-si analizeze mai atent comportamentul și să realizeze că poate criticul are o oarecare dreptate. E valabil si pt dl Guran,chiar dacă acum cred ca a avut dreptate !
Răspunde
0 0
Gogu
12 May 22:32
Moise Guran,un frustrat ce se considera superior moldovenilor doar pt ca e roman.Moldova e Romania.Moldovenii sunt romani.Guran poate demonstra ca nu sunt...romani?
Răspunde
0 0
johnneil
12 May 19:58
Peste 90% din cetateni din rep. Moldova care au cetatenia Romana si-au luat-o doar pentru ca doreau sa ajunga in vest la munca. Oficial nu ve-ti auzi asa ceva din gura lor. Dar in particular la un pahar de votca uni se mai "destainuiesc" cu acest banal adevar.
Răspunde
0 0
Un cititor
12 May 19:21
Votul este o obligație atunci când înțelegi cum funcționează societatea. Dacă astăzi ai de ales între ciumă și holeră, ai face bine să alegi una dintre ele pentru a o elimina pe cealaltă. Altfel, cele două te pot pune la pământ.

Dacă ești capabil să gândești în perspectivă, peste câțiva ani o poți elimina și pe ultima dintre ele.

Dar pentru asta trebuie să poți și să vrei să gândești.
Răspunde
0 0
Ionisus
12 May 18:01
Votul este un drept, nu o obligatie.
Daca ai de ales intre ciuma si holera(asa cum se petrece in Romania de 30 de ani), mai bine stai acasa!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?