Care este cea mai fertilă perioadă a lunii dacă vrei să rămâi însărcinată

20 Februarie 2018
Care este cea mai fertilă perioadă a lunii dacă vrei să rămâi însărcinată
Care este cea mai fertilă perioadă a lunii dacă vrei să rămâi însărcinată

Un studiu recent susține că fertilitatea femeilor este strâns legată de fazele lunii. Așa că, dacă vrei să rămâi însărcinată cât mai repede, ține cont de aceste sfaturi ale oamenilor de știință.

Se pare că o femeie este în perioada sa cea mai fertilă în faza de lună nouă, atunci când satelitul Pământului este foarte puțin vizibil.

Doctorii spun că există o explicație științifică pentru fenomen. Se pare că lumina afectează producerea hormonului implicat în reglarea ciclului lunar al unei femei. În plus, există avantaje evoluționiste ale unei femei să conceapă un copil în nopțile mai întunecate.

Analizând datele a peste 8000 de femei din întreaga lume, specialistul în fertilitate Philip Chenette a descoperit o legătură clară între ciclul menstrual și fazele lunii.

Menstruaţiile celor mai multe dintre femei începeau în perioada de două săptămâni care începea cu 11 zile înainte de luna plină și se încheia cu două zile după ea, scrie girly.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?