Cadou de la Guvern pentru Țiriac. Omul de afaceri primește suma de 2.35 de miliarde de lei

18 Aprilie 2019

Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, schema de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv. La sfârșitul lui ianuarie, Executivul aprobase un memorandum, iar acum a adoptat hotărârea prin care poate fi pusă efectiv în aplicare schema. Este un ajutor de stat de care ar fi interesat omul de afaceri Ion Țiriac. Suma: 2.35 miliarde lei, notează hotnews.ro.

Este vorba despre Programul guvernamental "gROwth - investim în copii, investim în viitor", care se va derula până la 31 decembrie 2020, cu o alocare multianuală de 2.35 miliarde lei.

Proiectele care vor beneficia de ajutor ar trebui să îndeplinească mai multe condiții:

  • Clădirile în care se vor organiza aceste grădinițe pot fi construcții noi sau existente, care urmează să se modernizeze și amenajeze, dar să nu fi funcționat ca o creșă sau grădiniță în ultimii 5 ani;
  • Clădirea să fie dimensionată pentru cel puțin 2 săli de grupă standard, cu toate facilitățile necesare;
  • Să îndeplinească standarde minime de construcție, de dotare generală și sportivă, de personal de specialitate și de echipamente sportive;
  • Să existe un număr de minimum 10 angajați aferenți proiectului pe perioada de funcționare a grădiniței, atât personal de specialitate, cât și personal de deservire.

Beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat trebuie să mențină cel puțin 10 ani activitatea în aceste grădinițe, de la data obținerii autorizației de funcționare.Nivelul maxim al ajutorului de minimis acordat este de până la 100% din valoarea totală a proiectului finanțat, dar nu mai mult de 500.000 de euro pentru fiecare beneficiar. De asemenea, se acordă garanții guvernamentale de stat de până la 50% din valoarea creditului contractat de investitor.

Bugetul schemei de ajutor de minimis este prevăzut în bugetul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Evaluarea şi selectarea proiectelor va fi efectuată de către o comisie formată din personalităţi marcante ale sportului românesc şi din domeniul educaţiei.
 


Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ORWEL 1984
19 Apr 10:02
Mustaciosul pare a fi administratorul averii preluate de la comunisti vechi pentru comunistoizii noi. El si altii primesc regulat pomeni de la stat, sint un fel de transferuri pentru zile negre. ''gradinitele'' vor fi putin mai mari decit celebrele veceuri dar vor inghiti muuult mai multi bani pentru ''intretinerea'' lor !
Intre timp, bolnavii care pot contribui la viata sociala si economica a tarii, mor ca vitele in spitalele mizere, fara personal, fara aparatura, fara medicamente !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?