Biosfera Deltei Dunării, batjocorită de rechini imobiliari. Un hotel de lux a fost construit ilegal

4 Septembrie 2014

Biosfera Deltei Dunării, batjocorită de rechini imobiliari. O familie de afacerişti din Tulcea a ridicat un hotel luxos de patru stele în mijlocul unui areal natural, protejat prin lege. Clădirea nu are aviz de construcţie de la primăria din localitate şi nu respectă aproape niciun punct din regulamentul de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunarii.

În satul Dunăvăţul de Jos, la 54 de kilometri de Tulcea, în mijlocul unui paradis natural, a apărut un complex hotelier de patru stele, care nu respectă aproape niciuna din normele de urbanism impuse de lege.

Hotelul Carol I, deţinut de societatea comercială Speed Travel SRL, nu are nici măcar un aviz de construire de la primăria localităţii Murighiol, de care aparţine satul Dunăvăţ.

In momentul in care s-a aflat ca Realitatea TV desfasoara o ampla ancheta in aceasta zona, atat primarul, cat si viceprimarul localitatii Murighiol si-au inchis telefoanele mobile. In plus, la primaria din localitate, singurul functionar de la directia de urbanism a intrat in concediu.

Marin şi Bogdan Gostin sunt administratorii firmei care deţine acest hotel construit într-o zonă protejată din Delta Dunării.

Proprietatea a fost cumpărată însă direct de la actualul: 282.000 euro - bani primiti de presedintele CJ Tulcea pentru hotel, preşedinte al consiliului judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, în schimbul sumei de 280.000 de euro. Probabil tocmai această relaţie de afaceri între Teodorescu şi Gostin a determinat autorităţile locale din Murighiol să închidă ochii la construirea unui hotel într-un areal natural protejat prin lege. Această familie de afacerişti locali nu se află însă la prima lovitură.
 

Marin Gostin, coproprietar al hotelului nascut in inima deltei este, de asemenea, implicat intr-un scandal privind mafia imobiliară din capitala. Atunci, gostin impreuna cu doi asociati au reusit sa puna mana pe domeniul Ghica.

În 2012, Virginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea, sprijiniţi de Marin Gostin, au reuşit să pună mâna pe mai bine de 20 de hectare din domeniul Ghica.Cei trei s-au folosit de o presupusă moştenitoare pentru a intra în posesia terenurilor. Jumătate din suprafaţa de teren retrocedată, adică aproape 11 hectare, a intrat în posesia lui Marin Gostin. Până când autorităţile au demarat însă o anchetă, întreaga proprietate retrocedată fusese deja vândută unor dezvoltatori imobiliari.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dumitru
08 Sep 17:13
Mai lasati deoparte cati bani si la cine s-au dat, ancheta penala pentru ca nu au autorizatie de constructie, demolarea constructiei. Sa vedem ca legea e lege pentru toata lumea.
Răspunde
0 -1
mandoka
07 Sep 20:14
lasa ca il darama Putin cand o sa ajunga acolo...asa au facut si ucrainienii sia-u batut joc de tara lor pina I-a intaratat pe rusi
Răspunde
1 0
unu altup
06 Sep 23:22
M-am convins.am avut 2 commenturi in apararea lui teodorescu,nici unul nu a fost postat.jegosilor
Răspunde
6 0
Razvan Balasa
06 Sep 09:35
intrebare, cum poti retroceda o zona protejata ???
Răspunde
1 -2
băltăreț
05 Sep 14:00
Are autorizatie de la CJ Tulcea din 2003.Teodorescu a ajuns presedinte CJ in 2012 si a vandut acea casa(nu e hotel) in 2010.este proprietatea lui gostin si esti circuit inchis,nu este hotel.
Răspunde
1 -2
x
05 Sep 09:04
hai sa facem un gard im jurul deltei ,
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
20 0
04 Sep 14:01
ancheta penala demolarea hotelului si amenzi dure pentru cei care au facut asa ceva!
Răspunde
17 0
John Doe de murighiol
04 Sep 11:34
Pe primarul din Murighiol trebuia să-l căutați la pensiunea Laguna Albastra, acolo își face veacul. Interesant ar fi de aflat cum de a devenit proprietar pe terenul pensiunii si de unde provin banii pentru ridicarea ei. S-ar face un dosar cu ocazia asta....
Răspunde
13 0
John Doe de murighiol
04 Sep 11:34
Pe primarul din Murighiol trebuia să-l căutați la pensiunea Laguna Albastra, acolo își face veacul. Interesant ar fi de aflat cum de a devenit proprietar pe terenul pensiunii si de unde provin banii pentru ridicarea ei. S-ar face un dosar cu ocazia asta....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?