BCE va injecta şi mai mulţi bani în piaţă. Ce se va întâmpla cu moneda euro în curând

26 Octombrie 2015
Mario Draghi, bancherul care a dat drumul tiparniței de euro
Mario Draghi, bancherul care a dat drumul tiparniței de euro

Banca Centrală Europeană este pregătită să arunce cu mai mulţi bani în piaţă pe lângă programul de 1,1 trilioane euro pe care-l derulează în acest moment.

După şedinţa Băncii Central Europene (BCE) care a avut loc la finalul săptămânii trecute, Mario Draghi, preşedintele instituţiei, a anunţat că pe 3 decembrie se va lua în discuţie situaţia Europei prin prisma celor mai proaspete date macro­economice şi în funcţie de acestea vor fi adoptate noi măsuri.

Printre acestea s-ar putea afla chiar o nouă reducere a dobânzii de referinţă, până la achiziţia de instrumente financiare emise de companii private, pentru a injecta bani în piaţă.

„Suntem pregătiţi să acţionăm dacă va fi nevoie... şi suntem deschişi pentru întreg meniul politicii monetare", a declarat preşedintele BCE. „Consiliul guvernator a însăr­cinat comitetul să examineze plusurile şi minusurile unor diverse măsuri. Atitudinea nu este una de expectativă, ci una de acţiune şi evaluare", a adăugat Mario Draghi.

Preşedintele BCE a declarat că este ferm convins că programul de achiziţii de active al BCE a contribuit la re­dresarea economică a regiunii, dezgheţând pieţele de credit şi susţinând cheltuielile gospodăriilor şi compa­niilor.Declaraţiile lui Draghi au dus la scăderea rapidă a euro faţă de dolar cu peste 1%, iar pieţele de acţiuni au crescut, potrivit ZF.ro. Este de aşteptat ca moneda europeană să devalorizeze în continuare după o nouă relaxare cantitativă de la BCE.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?