Avram Iancu atacă ultramaratonul arctic, devenit specialitate românească

7 Februarie 2018

Avram Iancu, bibliotecarul care a traversat Canalul Mânecii fără costum de protecţie şi a înotat de la izvoarele Dunării până la Marea Neagră atacă un ou record extrem. El s-a înscris la Ultramaratonul Arctic, competeţie pe care, în ultimii doi ani, a câştigato un alt român, Tiberiu Uşeriu

Sportivul din Petroşani va pleca în Canada pe 2 martie, pentru ca pe 9 să ia startul Ultramaratonului Arctic 6633, competiţíe extremă ce presupune parcurgerea a circa 600 de kilometri, spre Cercul Polar, la temperaturi extrem de scăzute.

Din acest motiv, Avram Iancu s-a antrenat în condiţii grele în ultimele săptămâni, extreme, alergările pe crestele înzăpezite ale Parângului fiind deja o rutină, scrie pandurul.ro.

Sunt convins că cele 89 de zile de efort continuu pe Dunăre şi temperaturile scăzute din Canalul Mânecii m-au călit şi îmi dau un bust moral pentru cele 8 zile cât va dura ultramaratonul. Am zis să fac această încercare pentru a-mi aduce o umilă contribuţie în anul în care România aniversează 100 de ani”," a declarat Avram Iancu. 

Cei care îl cunosc sunt convins că el va reuşi să răzbată prin gerul arctic. De altfel, Tiberiu Uşeriu, cel care a câştigat ultimele două ediţii ale competiţiei, i-a recomandat să-şi dozeze astfel efortul încât după parcurgerea a 500 de kilometri să mai aibă resurse pentru final.La ultramaratonul Arctic 6633, România va mai fi reprezentată de Florentina Iofcea şi Polgar Levente.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?