AVERTISMENT SUMBRU: Dependenţa Germaniei de gazul rusesc ameninţă suveranitatea Europei

10 Martie 2014

Dependenţa Germaniei de gazul rusesc constituie o ameninţare pentru suveranitatea Europei, a declarat luni premierul polonez Donald Tusk, citat de AFP.

"Dependenţa Germaniei de gazul rusesc poate limita cu adevărat suveranitatea Europei. Sunt convins de acest lucru", a declarat Tusk în faţa presei, cu două zile înaintea unei vizite a cancelarului german Angela Merkel la Varşovia.

"Pentru mine, problema Ucrainei este problema viitorului şi securităţii Uniunii Europene", a declarat premierul polonez aflat în vizită la o bază militară în nordul Poloniei.

El s-a pronunţat pentru "o anumită revizuire a politicii energetice" a UE.

"Voi discuta foarte deschis despre acest lucru cu Merkel, subliniind că actualele concepţii despre politica privind clima şi gazele riscă să constituie o ameninţare pentru securitatea şi suveranitatea Europei întregi", a insistat el.Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

5 -2
dovada
11 Mar 03:39
Este dovada ca UE este benefica stapanilor iar slugilor ca polonia sau romania le aduce numai deservicii . Ce cauta Romania in UE ? Prezenta sa in NATO era suficienta .
Răspunde
2 -3
Nume*
11 Mar 06:24
4 Mars ma in Gradina Edenului, Rusia, unde se moare de foame!
3 -2
@ nume*
11 Mar 07:41
2 Te deconspiri ca esti un securist ingalat . Sau poate tatane-tu a fost turnator .
1 -3
Nume*
11 Mar 08:41
6 Pentru unii ca voi mi-as fi calcat si pe inima si as fi intrat pina si in securitate. Da n-a fost cazul. V-a tinut Ceausescu la respect cu inteligenta lui,asa nativa cum era, s-a inconjurat de aliante, cu sarbii, cu chinezii, cu americanii si v-a izolat!

Tare mi-ar pare rau insa, sa n-apuc sa particip si eu la o interventie in Imperiul vostru decazut si ruinat, de genul celei pe care ati initiat-o voi in Crimeea!!! Sa va platim macar o parte din polite...
5 -2
nexam
10 Mar 21:57
Adică Europa lu' merkel e suverană doar pe hîrtie, are imagine dar n'are cu ce...
Răspunde
4 -2
@realitatea.net
10 Mar 14:31
ati inceput sa cenzurati sau e doar tampenia uzuala a site-ului in actiune, de dispar comentarii?
Răspunde
6 -5
Frizi
10 Mar 13:59
sigur cä Donald stie ceva de vorbeste asa si acesta este si adevärul Germania färä Russia nu va mai avea valoarea prezentä dar nu väd ce are cu suveranitatea Euoropeanä.Dar din cite am imvätat la scoalä Polonia nu iubeste nici Germania nici Russia nu stiu ce cautä Americani in Polonia acuma oare le apärä Suveranitatea?
Răspunde
4 -4
Nume*
10 Mar 15:02
2 As da de unde! Ameericanii sint prezenti in Polonia sa salveze unitatea Maicii Rusia si sa puna in practica panslavismul Universal! Sa uneasca toate popoarele slave, slavii de Apus, slavii de Sud si slavii de Rasarit, intr-o singura Patrie infloritoare! Iar Radnaia va fi Inima Imperiului Rus, izbavitorul popoarelor slave si Puterea Tutelara a Crestinismului dreptcredincios!
10 -5
Ce cauza nobila
10 Mar 13:42
Si nu-i asa ca noi trebuie sa ne distrugem pământurile pentru a fi asa zis independenți ? :P
Răspunde
7 -3
10 Mar 13:53
4 Daca tu iti pierzi cu totul independenta vor avea grija altii sa iti distruga pamanturile...
9 -1
@Ce cauza nobila
10 Mar 14:14
3 Nu, n-ai inteles tot. Trebuie sa ne distrugem noi pamanturile ca sa fie independenta Germania, nu noi.
7 -1
Nume*
10 Mar 14:14
3 Asa este cu capitalistii astia imperialisti murdari si sarantroci! Tot Maica Rusia trebuie sa le salveze economiile prin sacrificarea aliatilor NATO si membrilor UE mai mici!
7 -1
Nume*
10 Mar 14:36
4 Inca o dovada ca Maca Rusia trebuie sa-i salveze pe imperialistii capitalisti sacrificind aliatii NATO si statele membre UE de importanta mai mica. Altfel intreg occidentul decadent este pe duca.
6 -1
Ce cauza nobila
10 Mar 19:31
1 @ asta era ideea :)
Cum sa nu te prinzi ca scopul e altul, e lobby mascat ptr gaze de șist, acuși o sa înceapă ca trebuie sa ne băgam tare, chiar dacă e nasol, ca nu-i asa, independenta :)) și bineinteles ca numai pe la noi o sa se distruga indraci iar castigul - praful de pe toba, si bineinteles, "independenta" :))
5 -7
Moukinnasucsepuk
10 Mar 13:26
Ei, iata de unde aparu si Donald Duck. Ai zice ca-i truk.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?