Avertisment din partea ultimului lider al URSS: Armele nucleare trebuie distruse

4 Noiembrie 2019

Mihail Gorbaciov a tras un semnal de alarmă cu privire la tensiunile existente între Rusia și Occident.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a atras atenţia, într-un interviu pentru BBC transmis luni, că tensiunile dintre Rusia şi Occident şi posibilitatea ca cele două părţi să renunţe la tratatele privind armele nucleare reprezintă un "pericol uriaş", potrivit DPA.

Gorbaciov, ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1990 pentru "rolul său conducător în procesul de pace" care a dus la căderea Zidului Berlinului şi "a adus Războiul Rece la un sfârşit paşnic"."Atât timp cât există arme de distrugere în masă, în special arme nucleare, pericolul este uriaş", a spus Gorbaciov, răspunzând unei întrebări dacă recentele tensiuni ar putea duce la o confruntare, notează Agerpres. 

"Toate statele - absolut toate statele - trebuie să declare că armele nucleare trebuie distruse. Asta pentru a ne salva pe noi şi planeta", a declarat el.

Deşi mulţi analişti susţin că Războiul Rece s-a încheiat după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, Gorbaciov a spus că atmosfera dintre Rusia şi Occident rămâne "rece, dar e tot război".

"Uitaţi-vă la ce se întâmplă. În diferite locuri se întâmplă încăierări, schimburi de focuri de armă. Avioane şi nave sunt trimise peste tot. Nu este genul de situaţie pe care să ne-o dorim", a afirmat el.

Gorbaciov a declarat că principiul său în timpul mişcării din Germania de Est care a dus la căderea Zidului Berlinului a fost că "nu trebuie să existe vărsare de sânge".

"Nu puteam permite să se întâmple aşa ceva în legătură cu o chestiune de o aşa magnitudine pentru Germania, pentru noi, pentru Europa, pentru întreaga lume. Prin urmare, am anunţat că nu ne vom amesteca", a spus fostul lider sovietic.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ewiak Ryszard
04 Nov 20:13
Un război mondial nuclear, este inevitabilă, ca moartea, dar nu încă. Când și cum se va întâmpla acest lucru? Biblia spune: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [cutremur economice şi geopolitice, dezintegrarea Uniunii Europene si NATO. Multe ţări din fostul bloc de Est va reveni în sfera de influenţă a Rusiei]. Şi va intra la sud [cel mai probabil Georgia], dar nu va fi ca înainte [2008 - Georgia] și mai târziu [Ucraina]" (Daniel 11:28,29). Dar a treia oară va fi interventia SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a; Apocalipsa 6:4). Acest lucru va fi "inceputul durerilor nasterii" (Matei 24:7,8).

Cartea Apocalipsei avertizează: "Şi a ieşit alt cal, de culoarea focului. Celui ce stătea pe el i s-a dat voie să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alţii. Şi i s-a dat o sabie mare" (6:4).

Isus avertizează: "Lucruri terifiante [φοβητρα] atât cât şi [τε και] fenomene neobișnuite [σημεια] din [απ] cer [ουρανου] puternice [μεγαλα] vor fi [εσται]" (Luca 21:11). Unele manuscrise antice conțin cuvintele: "și geruri" [και χειμωνες], iar în Marcu 13:8 "și dezordini" (haos) [και ταραχαι]. Vor fi de asemenea cutremure semnificative (cauzate de armele nucleare), lipsuri de alimente şi epidemii pe lungimea și lățimea din regiuni. Aceasta sabie lucru va cauza, de asemenea, schimbări climatice și foametea globală (comparați Apocalipsa 6:5,6). Aici avem o imagine completă a conseci
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?