Autoritățile din România nu au făcut niciun demers pentru repatrierea fugarului Olosz Gergely

24 Martie 2019

Tribunalul din Budapesta așteaptă până pe 5 aprilie documentele din partea autorităților române pentru a lua o decizie în ceea ce-l privește pe fugarul Olosz Gergely, reținut în urmă cu două săptămâni în Ungaria, țară unde a fugit după ce, la finalul anului trecut, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

 Informațiile privind documentele solicitate de instanța maghiară autorităților de la București au fost transmise de Tribunalul din Budapesta la solicitarea portalului de limbă maghiară www.transindex.ro, specificând că până la momentul transmiterii solicitării, partea română nu trimisese niciun document. În măsura în care până la data de 5 aprilie nu vor fi comunicate informațiile solicitate, Tribunalul va adopta o decizie în baza informațiilor pe care le are la dispoziție, a mai precizat sursa citată.

Potrivit comunicatului, instanța din Ungaria a solicitat date cu privire la decizia ICCJ din 20 decembrie 2018, care a stat la baza emiterii mandatului european de arestare, cu scopul de răspunde la o serie de întrebări cu privire la procedura în cauză. 

După ce l-a capturat pe fugarul Olosz Gergely, pe 13 martie, instanța maghiară a dispus printr-o decizie executorie punerea sub supraveghere cu brățară electronică a fostului senator UDMR. Decizia a fost luată în baza mandatului european de arestare emis pe numele lui Gergely pe 27 decembrie 2018.

Potrivit unui comunicat anterior al Tribunalului Budapesta, supravegherea temporară în vederea executării pedepsei penale are o durată de maximum 30 de zile, adică până la data de 13 aprilie. Tribunalul a dispus ca Olosz să poarte un dispozitiv electronic prin care să-i fie monitorizate deplasările și care îl împiedică să părăsească teritoriul administrativ al Budapestei și a județului Pest și să-și schimbe locul de reședință fără acordul autorităților. Pe 15 martie, poliția maghiară a confirmat că Olosz Gergely a fost reținut în Ungaria cu două zile în urmă, potrivit Kronika. Olosz Gergely, fost președinte ANRE și fost senator UDMR, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Conform reprezentanților Poliției ungare, instanța competentă a dispus punerea lui Olosz Gergely sub supraveghere cu brățară electronică până când se va pronunța Tribunalul din Budapesta asupra cererii de transfer către autoritățile din România.
 
Continuarea articolului o puteți citi AICI.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Bubicoo ...
25 Mar 09:00
... aplica o ievaluare si astuia si dai drumul ! Lasa infractorii sa traiasca pe spinare prostilor !
Răspunde
0 0
Mihai
25 Mar 03:21
Tudorel a fost cam ocupat cu salvarea lui Sebastian Ghiță.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?