Facultatea din România la care studenţii pot promova chiar dacă iau nota 4 la examen

12 Iulie 2018
ASE 2018 admitere
ASE 2018 admitere

ASE 2018. Conducerea ASE a luat o decizie surprinzătoare: elevii pot promova chiar dacă iau nota 4 la examene.

ASE 2018.După ce a scos examenul de admitere de câţiva ani, conducerea ASE a mai luat o decizie surprinzătoare: studenţii care iau nota 4 la examen pot promova totuşi, dacă au rezultate bune la activitatea de la seminar.

După ce a scos examenul de admitere de câţiva ani, conducerea ASE a mai luat o decizie surprinzătoare: studenţii care iau nota 4 la examen pot promova totuşi, dacă au rezultate bune la activitatea de la seminar.

Studenţii din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, universitatea de business care şcolarizează 20.500 de studenţi, pot lua note mai mici de 5 la examenul final şi să promoveze examenul dacă au o notă destul de mare la seminar (astfel încât media celor două note să fie de cel puţin cinci), a spus Dragoş Stoica, preşedintele senatului studenţesc al ASE, în cadrul emisiunii ZF Live.

ASE 2018. Studenţii promovează dacă au rezultatele bune la seminarii

ASE 2018. „Până acum, studenţi erau obligaţi să ia minimum nota cinci în examenul final pentru a nu rămâne restaţieri, dar, de anul viitor, nota de la examenul final se va aduna cu cea de la seminar, iar dacă nota finală este cinci, studenţii promovează materiile respective”, a spus Dragoş Stoica.

El a adăugat că această măsură a fost luată deoarece ASE consideră că munca depusă pe parcursul unui semestru, de către studenţi trebuie să fie luată în considerare. În plus, această modificare în ceea ce priveşte examinarea studenţilor îi motivează pe aceştia să să fie activi în timpul anului.

ASE 2018. „Am analizat opiniile studenţilor, dar şi ale profesorilor, şi am decis să nu anulăm munca studenţilor pe 14 săptămâni cu un singur examen. Validând activitatea din timpul anului stimulăm studenţii”, a adăugat Dragoş Stoica.

Astfel, studenţii care sunt activi pe parcursul seminariilor, dar care la examenul final au primit note sub cinci, pot promova examenul dacă media dintre cele două note (n.red. nota de seminar adunată cu nota de la examenul final) este cinci sau peste cinci.

„Seminarul poate să aibă o importanţă între 30-50%, iar examenul final între 50-70%. Doar că cele două note obţinute, adunate trebuie să dea cinci sau peste cinci. Începând cu anul următor va intra în vigoare această nouă metodă de notare”.

ASE 2018. 6000 de locuri pentru licenţă

Anul acesta ASE Bucureşti a scos la concurs 6.000 de locuri pentru stundeţii care vor să urmeze programul de licenţă, totalizând atât locurile la buget, cât şi cele la taxă.

ASE 2018. „Înscrierile au început ieri, iar până în momentul de faţă s-au ocupat deja locurile la buget, pentru că am avut aproximativ 3.600 de aplicanţi”, a spus Dorel Paraschiv, prorector al ASE.

De câţiva ani, conducerea ASE a decis să scoată şi examenul de admitere din cadrul facultăţilor sale, considerând că examenul de bacalaureat face deja o triere foarte bună a candidaţilor.

În prezent, admiterea la ASE se face pe bază de dosar, care trebuie să conţină un eseu cu privire la domeniul pe care vor să îl studieze. „Admiterea constă în predarea unui eseu în limba de studiu la care aplică studentul, predarea eseului este obligatorie, la care se ia în calcul şi nota de la examenul de bacalaureat”, spune Dorel Paraschiv.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?