Armata israeliană a efectuat un test periculos cu un avion de tip F-16

14 Aprilie 2017

Armata israeliană a prezentat o înregistrare video de la un experiment care a inclus lăsarea unui avion de vânătoare de tip F-16 în afara controlului piloţilor, informează site-ul YnetNews.com, preluat de Mediafax.ro.

Forţele Aeriene israeliene au explicat că este vorba de cel mai complex şi cel mai periculos experiment efectuat în ultimii zece ani. Un avion de vânătoare de tip F-16 dotat cu sisteme de muniţie Pylon a fost testat în diverse scenarii de atacuri aer-aer şi sol-aer.

Situaţiile testate au inclus o manevră bruscă a piloţilor şi lăsarea avionului în afara controlului piloţilor la altitudinea de 12.000 de metri.

În secundele lăsării avionului în afara controlului, viteza de propulsie a aeronavei a ajuns la zero km/oră, avionul fiind lăsat în inerţie, în forţele gravitaţiei şi curenţilor de aer. În aceste condiţii, timp de aproape un minut, avionul a intrat în picaj la viteza de circa 800 de km/oră, într-un unghi de 90 de grade. Testele au fost efectuate cu succes.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?