Aplicația care te umple de viruși când descarci ilegal filme sau jocuri

5 Iulie 2019

În cazul în care ai obișnuința să piratezi filme sau jocuri video, e bine să fii atent la o aplicație care-ți poate umple calculatorul cu viruși.

Infractorii din spatele amenințării Scranos au modificat metoda de atac și au creat o aplicație care îți infectează calculatorul cu viruși. Partea proastă este că rata mare de piraterie din România face ca țara noastră să fie o țintă perfectă.

În primă fază, Scranos infecta victime prin programe la o primă aparență legitime, care erau disponibile pe site-uri de piraterie. Acestea erau e-readere, playere video, drivere sau programe de securitate. Mai nou, amenințarea vine în forma unei noi aplicații, anume CClear - aplicație care, teoretic, optimizează felul în care îți funcționează calculatorul. Creatorii CClear au mizat pe denumirea asemănătoare cu a aplicației CCleaner (un instrument legitim binecunoscut), pentru a convinge utilizatorii să instaleze programul.
Ce se întâmplă dacă instalezi CClear
Scranos prelua ilegal toate parolele și informațiile bancare ale victimelor, apoi le compromitea acestora din urmă activitatea pe rețelele sociale. Noul Scranos permite hackerilor să redirecționeze traficul de pe orice site accesat de utilizator către cele proprii și, pe lângă asta, să injecteze un anumit cod în paginile vizitate ca să afișeze reclame.

Odată instalat programul infectat, Scranos oprește serviciile de securitate ale Windows, ajunge să folosească calculatorul victimei ca să mineze monedă virtuală și întreprinde atacuri prin care paralizează pagini de internet.

Scranos provine din China și a fost descoperit de specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender în aprilie, când se răspândea la scară largă în Europa și Statele Unite, contaminând dispozitive cu sistem Windows sau Android. Țările în care Scranos a avut cea mai intensă activitate sunt România, India și Brazilia. Dacă vrei să eviți infectarea cu Scranos, trebuie să descarci și să instalezi numai aplicații licențiate, să folosești o soluție de securitate legitimă și să actualizezi mereu sistemul de operare.SursăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?