Imagini incredibile: Aerodrom ilegal improvizat pe o pășune, în Delta Dunării. Ce spun autoritățile

22 August 2019

Aerodrom improvizat pe o pășune din comuna Sfântul Gheorghe, din Delta Dunării! Mai multe avioane de mici dimensiuni aterizează și decolează zi de zi de aici, deși în acte aerodromul nu există.

Concret, avioanele se află printre vaci, căruțe și mașini, dar nimeni nu pare interesat de această situație. Și mai grav este că autorităților pot doar să dea amenzi în valoarea de, cel mult, 700 de lei pe săptămână.

Mălin Mușătescu, fostul guvernator al Deltei, a declarat pentru, Realitatea TV, că în Delta Dunării au zburat avioane ușoare de 20 de ani.

”Majoritatea au primit autorizație de survol pe trasee foarte clare. Anul acesta ce s-a întâmplat la Sfântul Gheorghe este o provocare nouă. Trei, patru, cinci avioane staționează la Sfântul Gheorghe și fac curse locale recreative, deci curse care au ca destinație Insula Sacalin, care este o zonă strict protejată. Fac survol la înălțime mică, ceea ce înseamnă un impact devastator pentru coloniile de păsări. Avioanele decolează la intervale de timp de 15 min, deci este o activitate foarte intensă în luna august. Rezervația și-a făcut datoria pentru că i-a amendat. Dar pasul următor va fi o hârtie oficială din partea Rezervației către Autoritatea Aeronautică din România prin care se atrage atenție că anumite avioane încalcă legile rezervației și au activități economice neautorizate în Delta Dunării”, a precizat acesta.

Cătălin Țibuleac, actualul guvernator al Deltei Dunării, a spus, la Realitatea TV, că din păcate nu mereu lucrurile stau bine în Delta Dunării.”În luna iunie am început să dăm amenzi, după am chemat la discuții acei operatori pentru că acești operatatori încalcă trei acte normative. Din păcate, legislația prevede doar amenzi de 700 de lei”, a spus acesta.

(w500)

(w500)

(w500)

(w500)Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
cotoi
22 Aug 13:28
Doarme in fotoliu de guvernator , nu aveti ce le face a aterizat neautorizat pe teren , protejat , ca la furat , se comfisca aparatul si apoi sa vedeti ce este in spate , cine conduc aceste afaceri bineinteles tot de prin conducerea statului , cite hoteluri si vile facute pe ascuns si nu le vede nimei , nu se vrea , si mai vorbim de legi , pe ala la amendat ca a filmat o nunta cu drona si cit tam tam .
Răspunde
0 0
Ciioooma Roooosie !
22 Aug 12:56
Nu degeaba spaga pentru postul de ''guvernator al deltei dunarii'' era de 2 milioane de euroi ! ma intreb CE SE MAI PRADUIESTE de acolo !???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?