Adevărul cutremurător: de ce femeile au şanse de două ori mai mici să supravieţuiască catastrofelor

17 Noiembrie 2016

Autorii unui studiu au cercetat 18 cazuri de catastrofe navale din ultimele trei secole şi au analizat statistic soarta a 15. 000 de pasageri de 30 de naţionalităţi.

“Ei au ajuns la concluzia fermă că, în ciuda tertipurilor morale şi ale închipurilor noastre idealizate, femeile au de două ori mai mici şanse să supravieţuiască în asemenea catastrofe; iar copiii au şanse şi mai mici decât femeile – doar 15% din copii au reuşit să se salveze”, scrie etologul din R. Moldova Dorian Furtună pe pagina sa de Facebook.

Porivit celor analizate de el, cele mai mari şanse de supravieţuire, peste 60%, le au membrii echipajului. Şansele femeilor erau mici chiar şi atunci când ele reprezentau un procent mic din numărul total al pasagerilor. Practic, bărbaţii, în marea lor majoritate, se îngrijeau să-şi salveze, în primul rând, propriile vieţi.“Catastrofa de pe Titanic a fost o excepţie, deoarece a existat un ordin strict al căpitanului să fie salvate mai întâi de toate femeile şi copiii. Și acest ordin a fost posibil de executat doar sub amenințarea cu armele, pentru a ţine la distanţă bărbaţii, care râvneau locuri în bărci; drept rezultat, rata supravieţurii femeilor a fost de 70%”, a mai explicat etologul.

sursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?