Activitatea ta zilnică spune mai multe despre tine decât ai crede. Ce poți descoperi?

1 August 2019

Îți place să lenevești? Ei bine, specialiștii spun că nu e nimic rău în asta. Mai mult, potrivit unui studiu există o legătură strânsă între lene și inteligență. Cu alte cuvinte, oamenii inteligenți petrec foarte mult timp lenevind.

Studiul pare să sugereze ideea că persoanele care au un coeficient de inteligență mare se plictisesc foarte ușor, iar asta îi determină să-și petreacă timpul gândind mai mult decât orice altceva. În schimb, oamenii activi s-ar putea preocupa de mai multe activități fizice pentru că în acest fel își pot stimula mintea cu tot felul de activități. Aceștia ar face asta fie pentru a scăpa de gândurile negative, fie pentru că se plictisesc altfel foarte ușor.

Oamenii leneși sunt mai inteligenți

Aceasta este concluzia studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea Florida Gulf Coast. În cadrul studiului, cercetătorii au studiat atent un grup des tudenți care au primit ca sarcină să răspundă la un chestionar cu o notă care să exprime ce părere au ei despre diferite afirmații, precum: „Îmi face plăcere să realizez sarcini care mă fac să identific noi soluții la probleme" și „Gândesc cât este nevoie".

În cea de-a doua etapă a studiului, candidații trebuiau să poarte un dispozitiv purtabil care le înregistra mișcările pe care le făceau și nivelul de activitate întreprinsă. Rezultatele le-a arătat cercetătorilor că grupa „gânditorilor" era mult mai puțin activă decât grupa „non-gânditorilor".

Deci, inteligența te face mai leneș, deci mai sedentar, și se știe că lipsa activităților fizice are un impact negativ asupra sănătății individului.
Acesta este un studiu realizat pe un număr mic de persoane, dar cercetătorii cred că un studiu mai amplu ar putea demonstra mult mai bine faptul că non-gânditorii se plictisesc mult mai ușor, motiv pentru care trebuie să-și umple ziua cu activități fizice suplimentare care să-i țină în priză.SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?