Acestea sunt cele mai frecvente greşeli pe care le facem în baie! Iată la ce trebuie să fii atent

7 August 2017

De la produsele de curăţenie pe care le folosim, până la locul în care ţinem periuţa de dinţi, cei mai mulţi dintre noi încalcă sfaturile specialiştilor în legătură cu baia şi toaleta. Huffington Post a alcătuit o listă cu cele mai frecvente greşeli pe care le facem în baie.

Periuţa de dinţi stă prea aproape de vasul de toaletă...

Dacă este aşezată la mai puţin de doi metri de acesta. Un studiu publicat în Harvard University Gazette arată că "de fiecare dată când tragem apa, particule aerosolizate din vasul de toaletă sunt împrăştiate pe o rază de aproximativ 1.8 metri. Cercetătorii recomandă să mutaţi periuţa de dinţi în afara acestei zone, să o spălaţi şi să o schimbaţi la intevale regulate şi să închideţi capacul toaletei atunci când trageţi apa, relatează Huffington Post. Nu acoperiţi periuţele de dinţi însă, pentru că un mediu închis şi umed favorizează dezvoltarea bacteriilor, scrie Mediafax.

Prosoapele sunt refolosite de prea multe ori

Bacteriile prosperă în ţesături dese, umede, aşa cum sunt prosoapele. Când le refolosiţi, sunt şanse ca bacteriile nedorite să se întoarcă pe corp. "Orice fel de tăietură, orice rană poate fi infectată de prosoapele refolosite", spune Elizabeth Scott, de la Centrul pentru Igienă şi Sănătate de la Simmons College. Scott recomandă să schimbaţi prosoapele zilnic, dacă le folosiţi la comun cu alte persoane, sau săptămânal dacă sunt doar pentru uz propriu.Spălatul pe mâini durează prea puţin

Una dintre cele mai importante măsuri în combaterea bolilor infecţioase, spălatul pe mâini, nu durează atât de mult cât ar trebui. Un studiu realizat de Universitatea Michigan arată că 95% dintre persoane se spală pe mâini mai puţin de 15 secunde, ceea ce nu e suficient. Specialiştii spun că doar frecatul mâinilor cu săpun ar trebui să dureze cel puţin 20 de secunde.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?