Aceste păsări folosesc noroiul pe post de machiaj! Comportamentul neobişnuit descoperit la ele

16 Mai 2017

Credeaţi că femeile au fost primele vietăţi care au folosit machiaj pentru a-şi schimba înfăţişarea? Ei bine, nu! Cercetătorii au descoperit că vulturii egipteni folosesc noroi roşu pe faţă.

Vulturii egipteni au în mod normal penele albe, însă pe insula Fuerteventura din largul coastei Africii, aceştia au fost surprinşi cu capul şi gâtul roşu.

Cercetărorii s-au gândit să facă o cercetare în acest caz şi au descoperit că vulturii îşi baga capul în noroi, însă nu au găsit o explicaţie în acest sens. Ei susţin că aşa s-ar putea să se protejeze de viruşi şi bacterii sau să se diferenţieze astfel de celelalte păsări.

Aceste păsări sunt considerate pe cale de dispariţie, doar în Insulele Canare existând 60 de perechi de reproducţie şi o populaţie totală de 300 de exemplare.

Cercetările din ultimii 20 de ani au dezvăluit faptul că majoritatea vulturilor egipteni, mai exact peste 85%, au prezentat variaţii ale culorilor în zona capului, restul penelor rămânând albe, scrie DailymailSpecialiştii de la o universitate din Spania au făcut şi un experiment şi au luat mai multe exemplare, pe care le-au pus în faţa unor boluri: unul cu apă curată şi unul cu noroi.

Din 91 de păsări care au participat la studiu, 18 vulturi egpteni au les bolul cu noroi şi şi-au vopsit capul, pieptul şi gâtul şi doar una a ales apa curată.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?