A murit primul om care a ieșit în spațiu

11 Octombrie 2019
Alexei Leonov
Alexei Leonov
Alexei Leonov Alexei Leonov Alexei Leonov

Alexei Leonov, cosmonatul sovietic care a ieșit primul în spațiul cosmic, în 1965, a murit la Moscova după o lungă suferință, informează presa internațională.

Cosmonautul sovietic Alexei Leonov, primul om care a ieșit în spațiu în 1965 și comandantul primei misiuni spațiale comune URSS - Statele Unite, a murit vineri la vârsta de 85 de ani.

La 18 martie 1965, Alexei Leonov, a devenit primul om care a ieșit din capsulă în timpul misiunii Voskhod 2 pentru o activitatea extravehiculară de 12 minute.

În iulie 1975, Alexei Leonov a comandat capsula Soyuz în misiunea Soyuz-Apollo, care a stat în spațiu timp de două zile cu o capsulă americană Apollo.

"Alexei Leonov a murit la Moscova la ora 12,40 (09,40 GMT), în urma unei lungi suferințe", a declarat colaboratoarea apropiată a lui Alexei Leonov, Natalia Filimonova.Generalul Alexei Leonov, în dreapta imaginii:Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?