200 de metri cubi de peturi au blocat cursul Oltului, la ieşirea din Miercurea Ciuc

22 Aprilie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Cursul Oltului a fost blocat la ieşirea din Miercurea Ciuc. Nu de vreo alunecare de teren, nu de autorităţi ci de 200 de metri cubi de pet-uri care au format un baraj imens pe râu. Angajaţii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor spun că nu au văzut niciodată un asemenea morman de gunoaie.

Garda de Mediu a fost anunţată de localnici că râul nu se mai vede pe o bună porţiune.

"Aici avem peste 200 de metri cubi de flacoane şi deşeuri, de 20 de metri lungime, 10 metri lăţime şi o înalţime de peste un metru. Din experienţa mea de 25 de ani nicio situaţie de genu ", a declarat Darvas Janos, ing.şef SGA Harghita.

"Parcă lucrăm ca Meşterul Manole. Ce se scoate într-o zi, într-o noapte se adună", a spus Miklos Geza, director SGA Harghita.

Pentru a evita astfel de acumulări, reprezentanţii Apelor Române vor monta plase la ieşirea din fiecare localitate din amonte prin care trece Oltul. În acest fel vor observa cantitatea de gunoi care se acumulează de la fiecare localitate şi vor încerca să dea amenzi celor care aruncă peturi.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?