100.000 de pakistanezi s-au refugiat din calea armatei

20 Octombrie 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Vestul Pakistanului se află în pragul unei catastrofe umanitare. Peste 100.000 de civili s-au refugiat din calea militarilor pakistanezi, care au declanşat o puternică ofensivă împotriva talibanilor din regiune.

Potrivit surselor militare de la Islamabad, este de aşteptat ca numărul refugiaţilor să depăşească 200.000. Anul trecut, nu mai puţin de 2 milioane de oameni au părăsit valea Swat în cursul luptelor dintre forţele guvernamentale şi militanţii islamişti.

Aproximativ 28.000 de soldaţi sunt angajaţi în ofensiva împotriva talibanilor, al căror număr a fost estimat la circa 10.000. Dintre aceştia, aproape o mie sunt luptători de orgine uzbekă şi arabi înrolaţi în rândurile reţelei al-Qaida. Sprjinite de focuri de artilerie, trupele militare au atacat principalele baze ale talibanilor din sudul provinciei Waziristan, obligându-i pe islamişti să se retragă spre frontiera cu Afganistanul.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?