Articolele din categoria ULTIMELE STIRI:

Nouă cetățeni români și membri de familie au fost evacuați din Fâșia Gaza! Anunțul MAE
Nouă cetățeni români și membri de familie au fost evacuați din Fâșia Gaza! Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, 1 mai , în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 9 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah.
Horoscopul săptămânii 6 - 12 mai
Horoscopul săptămânii 6 - 12 mai. Zodiile trec prin toate emoțiile. Mulți vor înțelege acum că au uitat să trăiască și să admire minunile din jur
În perioada 6-12 mai, Luna călătorește prin Univers, influențându-ne pe toți cu energiile tranzitului său de-a lungul constelațiilor. Această călătorie cosmică aduce cu sine o serie de schimbări și provocări pentru fiecare dintre noi, în funcție de felul în care ne afectează aceste energii lunare. Este important să fim conștienți de aceste influențe și să ne adaptăm la transformările pe care le aduce această călătorie a Lunii în Univers.
TU DECIZI. Dosar de candidat: Dominic Fritz, primarul averilor, le cere, din nou, votul timișorenilor
TU DECIZI. Dosar de candidat: Dominic Fritz, primarul averilor, le cere, din nou, votul timișorenilor
Astăzi la rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Dominic Fritz, candidatul USR pentru funcția de primar al Timișoarei. După un mandat marcat de avarii de apă caldă și căldură, amenzi pentru gunoaiele din oraș și procese pierdute în instanță, edilul ne cere din nou ștampila în 9 iunie. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 
Politologii francezi, semnal de alarmă cu privire la alegerile din România
Politologii francezi, semnal de alarmă cu privire la alegerile din România: S-ar putea amplifica masiv curentul naționalism-suveranismului
Politologii francezi au efectuat recent o analiză exhaustivă a principalelor mișcări de pe scena politică în vederea alegerilor din România, atrăgând atenția asupra posibilității unei masive amplificări a curentului naționalism-suveranismului în țară. Prin intermediul acestei analize detaliate, experții explorează potențialul impact al acestui trend asupra peisajului politic românesc, subliniind riscurile și provocările pe care aceste schimbări le-ar putea aduce. 
 Provocarea calorică și nutrițională a cozonacului, analizată pe îndelete
Câte calorii are un cozonac? Provocarea calorică și nutrițională a deliciosului preparat, analizată pe îndelete
Cozonacul este un desert tradițional românesc extrem de apreciat și consumat, în special în timpul Sărbătorilor Pascale. O întrebare frecventă este câte calorii conține un cozonac și cum poate influența acest lucru conținutul caloric al dietei noastre. Pentru a înțelege mai bine acest aspect, este important să analizăm ingrediente principale ale cozonacului și să calculăm aportul caloric al acestuia în funcție de cantitatea consumată.
1 Mai muncitoresc.​ Cum erau românii scoși la parade grandioase pe vremea comunismului și ce melodii ascultau cu ocazia Zilei Muncii
1 Mai muncitoresc.​ Cum erau românii scoși la parade grandioase pe vremea comunismului și ce melodii ascultau cu ocazia Zilei Muncii
E 1 Mai. Acum, românii sărbătoresc această zi cu delicioșii mici la grătar. Dar nu a fost întotdeauna așa. Pe timpul comunismului, aveau parte de defilari propagandistice, cantece patriotice, urale, pancarte cu mesaje patriotice, parade ale pionierilor si ai soimilor patriei. Muncitori, tarani, intelectuali sau elevi, cu totii se strangeau pentru a demonstra in sincron prin fata autoritatilor.
Cum îţi dai seama cât de proaspăt este un ou
Cum îţi dai seama cât de proaspăt este un ou. Testul simplu pentru care ai nevoie doar de un pahar cu apă
Oul este un aliment de bază pe masa multora dintre noi, conținând proteine, grăsimi și alte substanțe nutritive esențiale. Cu toate acestea, afirmația "nu prea îți dai seama cât de vechi este un ou prin simpla privire", este adevărată. Acum, odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale mulți comercianți scot la vânzare și și marfă mai veche, motiv pentru care este bine să știm ce cumpărăm și dacă ouăle pe care urmează să le vopsim sunt proaspete. De aceea vom analiza cum puteți determina cât de vechi este, într-un mod simplu și precis. 
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu
Firea îi răspunde lui Băsescu privind o posbilă încercare de a prelua șefia PSD, dacă va câștiga Capitala: Nu îmi doresc să am o trambulină politică
​Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei, susține că dacă va câștiga mandatul de edil, nu va încerca să îl lase pe Marcel Ciolacu fără șefia partidului. Senatoarea îi răspunde, astfel fostul președinte Traian Băsescu, care declara recent, la un post TV, că Gabriela Firea nu are potențial pentru a-l depăși pe Nicușor Dan, iar singura situație în care s-ar putea întâmpla asta ar fi dacă Piedone s-ar retrage din cursă. Dacă s-ar întâmpla asta și Firea ar ajunge primar general, Marcel Ciolacu ar pierde PSD, a susținut Băsescu.